avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 423 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Scoatere numele tatalui din certificat nastere cu ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Scoatere numele tatalui din certificat nastere cu acordul acestuia

Buna ziua,

Doresc sa stiu care este procedura de scoatere a numelui tatalui din certificatul de nastere al copilului, in cazul in care tatal isi da acordul.
Unde sa merg, ce acte imi trebuie, ce costuri sunt si in cat timp se rezolva?

Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 19:35, 4 Octombrie 2012
Nu se rezolva.
In general, faptul ca tatal si copilul sunt rude este o realitate certificata juridic prin actul de nastere al minorului.
Daca inscrierea din certificat nu corespunde realitatii, atunci se va corecta printr-o actiune in instanta. Exista mai multe tipuri de actiuni posibil aplicabile, in functie de situatia concreta si de detalii: cand este nascut copilul, daca parintii lui erau casatoriti la data nasterii, cine doreste inlaturarea tatalui, care este motivul etc.
Cele doua actiuni in general aplicabile se numesc "tagada paternitatii" sau "contestarea recunoasterii paternitatii".
Toate actiunile in instanta au termene in care se pot exercita si proceduri de indeplinit.
Nu e simplu deloc, reveniti cu detalii exacte daca doriti.
se poate doar prin instanta prin contestarea paternitatii
Inscrierea din certificat corespunde realitatii.
Copilul este nascut la data de 01.04.2012, nu am fost casatorita cu tatal, acesta recunoscandu-l la momentul nasterii.
O perioada a fost interesat sa fie prezent atat fizic, cat si material. De o perioada a incetat sa vina sa-l vada sau sa participe cu bani la cresterea lui.
Mentionez ca familia tatalui nu are cunostinta de acest copil, deoarece acesta ar fi dezmostenit daca s-ar afla si de aceea a fost de acord sa fie scos din certificatul copilului.
As dori sa il scot, pentru ca nu mai doreste niciun contact cu copilul si mi-ar da si libertate de miscare, daca as dori sa ies din tara. Din pura rautate ar putea sa nu semneze la o eventuala plecare peste hotare a copilului.
Eu am rude in Germania si m-as putea stabili acolo in urmatorii ani.

Multumesc!
Nu-l scoateti, nu exista aceasta posibilitate, asa cum va doriti.
Il scoateti doar prin adoptie.. adica sa inlocuiti un tatic cu altul.

Aveti posibilitatea sa va adresati instantei cu o cerere ca numai dvs sa exercitati autoritatea parinteasca si daca omul va zice si la judecata ca nu-l intereseaza acest copil, veti reusi fara problema ca numai dvs sa luati decizii in ce priveste copilul.
Copilul are dreptul la intretinere, asa ca va trebui sa cereti in numele copilului si o pensie de intretinere platita in bani sau in natura.

Ultima modificare: Joi, 4 Octombrie 2012
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Model contestare recunoastere sergiunic sergiunic Minor nascut in strainatate [din flori] recunoscut la nastere de tatal biologic apoi parasit si ramas cu mama care nu poate sa vina cu el in tara dorim un ... (vezi toată discuția)
Stabilirea paternitatii - mai complicat dana242000 dana242000 Buna ziua, sunt noua pe acest forum si as vrea sa va adresez o intrebare: sunt in plin proces de divort si custodie cu sotul - in urma casatoriei a ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, doresc sa stiu care ar fi procedura de stergere a ... Adina Borta Adina Borta Buna ziua, Doresc sa stiu care ar fi procedura de stergere a numelui tatalui din certificatul de nastere pentru urmatoarea situatie. Detinatorul ... (vezi toată discuția)