avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 862 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Nulitate Titlu de prprietate
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Nulitate Titlu de prprietate

Buna ziua. 4 din 6 descendenti au obtinut Titlu de proprietate in 1999 Pt un teren in baza Lg 18/1991. Acum in 2012 ceilalti 2 descendenti pot cere anularea respectiv remiterea titlului pe numele tuturor descendentilor?
Cel mai recent răspuns: Varisa Bogdan , Consilier juridic 19:12, 2 Octombrie 2012
Neformularea cererii de reconstituire a dreptului de proprietate la nivelul anului 1991, in termenul stabilit de Legea nr.18/1991, nu mai da posibilitatea nici autoritatii si nici persoanei
In concordanta cu prevederile legilor fondului funciar, procedura de reconstituire a dreptului de proprietate urmeaza niste pasi: depunerea cererii insotita de actele justificative, analizarea cererii de catre comisia locala de fond funciar, inaintarea si prezentarea spre aprobare si validare comisiei judetene a situatiilor definitive, impreuna cu documentatia necesara, precum si divergentele produse si consemnate la nivelul comisiei locale, validarea sau invalidarea propunerilor comisiilor locale de catre comisia judeteana.
Analizind situatia expusa de petent, rezulta ca, in concordanta cu prevederile art. 13, alin. 3 din Legea nr.18/1991, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, titlul de proprietate se emite cu privire la suprafata de teren determinata pe numele tuturor mostenitorilor, urmind ca, pentru iesirea din indiviziune, sa se procedeze potrivit dreptului comun.
atita timp cit ceilalalti mostenitori nu au formulat cerere de reconstituire a dreptului de proprietate in termenul prevazut de Legea fondului funciar, dat fiind ca inca doi mostenitori ar solicita reconstituirea - nu mai este posibila modificarea solutiei reconstituirii dreptului de proprietate.
Neformularea cererii de reconstituire a dreptului de proprietate la nivelul anului 1991, in termenul stabilit de Legea nr.18/1991, nu mai da posibilitatea nici autoritatii si nici persoanei care a facut cerere in baza Legii nr. 169/1997 sa solicite in instanta anularea partiala a titlului de proprietate.
Legea nr. 169/1997 nu pot modifica actele de restituire a dreptului de proprietate efectuate in baza prevederilor Legii nr. 18/1991, asa cum prevad dispozitiile art. 2 din Legea nr. 169/1997, unde se arata ca „dispozitiile modificatoare sau de abrogare ale prezentei legi nu aduc atingere in nici un fel titlurilor si altor acte de proprietate eliberate, cu respectarea prevederilor Legii fondului funciar nr. 18/1991, la data intocmirii lor."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nulitate absoluta titlu proprietate emil6702 emil6702 Buna seara! Sunt amenintat ca voi fi chemat in judecata de un alt mostenitor pt declararea nulitatii absolute a titlului de proprietate deoarece mama mea nu ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate flori2009 flori2009 Bună! Îmi poate spune cineva cum poate fi anulat un titlu de proprietate obținut fraudulos de un renuntator la moștenire? Un document emis de o instituție ... (vezi toată discuția)
Fond funciar rarev2005 rarev2005 Am si eu problema...daca ma puteti ajuta... Bunicul meu este mostenitor al unui teren in Voluntari....impreuna cu fratelel sau....Fratele sau a facut cerere ... (vezi toată discuția)