avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1774 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Regimul contraventiilor
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Regimul contraventiilor

la intocmirea unui proces-verbal de contaventie de catre agentul constatator sunt permise greselile de genul barari cu pixul a ceea ce s-a scris initial si adaugiri? In instanta se poate solicita constatarea nulitatii actului de contraventie din acest motiv si pe cale consecinta sa fie admisa plangerea contraventionala cu efectele ce ar decurge din aceasta solutie?
Cel mai recent răspuns: tudorioan , utilizator 20:59, 2 Octombrie 2012
Nu consider ca veti avea sanse in instanta pentru aceste motive, doar lipsa mentiunilor prevazute la art. 17 din OG nr. 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor pot atrage nulitatea absoluta a procesului verbal de contraventie.


ART. 17
Lipsa menţiunilor privind numele, prenumele şi calitatea agentului constatator, numele şi prenumele contravenientului, iar în cazul persoanei juridice lipsa denumirii şi a sediului acesteia, a faptei săvârşite şi a datei comiterii acesteia sau a semnăturii agentului constatator atrage nulitatea procesului-verbal. Nulitatea se constată şi din oficiu.

Multumesc pentru raspuns! La chestia asta ma gandeam si eu, dar ca fiu mai concret agentul constatator intocmind un proces-verbal de contraventii a a incercat sa dea legalitate actului sau invocand un articol din O.U.G. nr.195/2002, care s-a dovedit ca nu este cel corect, ulterior uzand de modificari in document, in acel fel incercand sa-si justifice fapta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

La contraventii se poate invoca nulitatea absoluta ? de exemplu, ... Ionescu15 Ionescu15 La contraventii se poate invoca nulitatea absoluta ? De exemplu, un proces verbal de contraventie intocmit aiurea,fara probe (martori sau suport tehnic), ... (vezi toată discuția)
Contestatie p-v szilviakingastefan szilviakingastefan As avea o intrebare in legatura cu contestatia unui p-v de contraventie, in cazul in care la intocmirea p-v nu mi s-a acordat posibilitatea de a face ... (vezi toată discuția)
Contestatie proces verbal lisa777 lisa777 Doresc sa stiu ce temei legal pot invoca invoca in contestatia pentru anularea unui proces verbal de contaventie ? Mentionez ce este vorba de incalcarea lg ... (vezi toată discuția)