avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 678 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Cetatenie maghiara
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Cetatenie maghiara

buna seara.am si eu o intrebare.am cetetenia maghiara si as vrea sa ma duc in ungaria sa imi fac pasaportul pentru a plecat in olanda.am si eu o intrebare daca stiti sa imi raspundeti:nu stiti sa imi spuneti cat face sa imi fac un pasaport in ungaria(de ex:nyiregyhaza).se poate face la urgente?
Cel mai recent răspuns: Marka , utilizator 02:02, 3 Octombrie 2012
Nu va trebuie pasaport si nici viza pentru a circula pe teritoriul Uniunii Europene (atat Romania, Ungaria cat si Olanda sunt state membre UE), este suficienta cartea de identitate pentru a ajunge din Romania in Olanda.
Ultima modificare: Miercuri, 3 Octombrie 2012
Alin Gon, Avocat
Taxa eliberarii unui pasaport pentru cetatenii ungariei difera in functie de varsta solicitantului.

Pentru persoanele cu varsta intre 6-18 ani taxa eliberarii pasaportului este de 2500 forinti.

Persoanele intre 18-70 de ani achita o taxa de 7500 forinti pentru un pasaport cu valabilitatea de 5 ani si 14000 de forinti pentru un pasaport cu valabilitatea de 10 ani.

Persoanele cu varsta de peste 70 de ani achita o taxa de eliberare a pasaportului in valoare de 2500 forinti.

In cazul in care, solicitati pasaportul unguresc pe teritoriul ungariei trebuie sa detineti szemely igazolvany (carte de identitate) si sa aveti un domiciliu stabil pe teritoriul ungariei.

Daca aveti domiciliu stabil in Ungaria puteti obtine pasaportul in max 30 de zile, iar daca doriti sa obtineti pasaportul intr-o singura zi, achitati o taxa suplimentara pentru urgentarea emiterii pasaportului si veti plati suma de 39.000 de forinti.

Presupunand ca sunteti si cetatean roman, puteti sa solicitati pasaportul si la consulatul din Cluj si la cel din Miercurea-Ciuc si pe care-l puteti obtine tot in max 30 de zile.

Din cate stiu taxele pentru obtinerea pasaportului sunt identice cu cele din Ungaria.

Pentru alte detalii puteti contacta telefonic consulatele mai sus mentionate.
Ultima modificare: Miercuri, 3 Octombrie 2012
Marka, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calatorie sua cetatean maghiar claudiucostea7 claudiucostea7 buna ziua! va rog sa-mi spuneti care sunt conditiile pentru a obtine o autorizatie ESTA. sunt cetatean roman si traiesc in Romania, dar in acelasi timp sunt ... (vezi toată discuția)
Carte de identitate provizorie la 14 ani Bella47 Bella47 Buna! As dori sa intreb : am buletin de identitate iar fiica mea imlineste 14 ani si persoana care mia dat adresa nu mai vrea sa ma ajute.in cazul aceasta pot ... (vezi toată discuția)
Blocat in strainatate? genpop genpop Buna ziua. Sunt un cetatean roman care a trait in Romania pana la varsta de 17 ani, dupa care s-a mutat in strainatate. Sunt de 8 ani in strainatate si am ... (vezi toată discuția)