avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 668 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Calatorie SUA cetatean maghiar
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Calatorie SUA cetatean maghiar

buna ziua!
va rog sa-mi spuneti care sunt conditiile pentru a obtine o autorizatie ESTA. sunt cetatean roman si traiesc in Romania, dar in acelasi timp sunt si cetatean maghiar si as dori sa calatoresc in scop turistic, in America. va rog sa-mi spuneti daca, pentru a obtine o autorizatie ESTA, este obligatoriu sa am domiciliul pe teritoriul Ungariei.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: DlGoe , utilizator 19:36, 21 Octombrie 2014
Aici
[ link extern ]
scrie ca aveti nevoie de un pasaport maghiar cu cip integrat (biometric). Acum daca puteti avea si pasaport maghiar nu stiu, cautati dvs. care sunt conditiile de acordare.

Turistii Visa Waiver Program au obligatia de a face cerere pentru autorizatie prin intermediul sistemului electronic de autorizare pentru turism (ESTA), urmand sa fie verificati la intrarea in Statele Unite si inscrisi in cadrul Departamentului de Securitate al programului US-VISIT.
da, sigur! pasaportul il voi face, indeplinesc conditiile ;si sunt cetatean maghiar cu acte in regula. itrebarea mea era daca pot obtine autorizatia ESTA, daca nu am domiciliul in Ungaria. am informatia aceasta, dar nu dintr-o sursa sigura. am intrat pe site-ul ESTA, iar in formularul pentru autorizare imi cere tara unde locuiesc, cetatenia, etc., dar nu spune ca suntlegat de domiciliu.
multumesc oricum pt info!

Claudiu
am intrat pe site-ul ESTA, iar in formularul pentru autorizare imi cere tara unde locuiesc, cetatenia, etc.,

Pai unde locuiti? :)
in Romania:). tocmai de aceea intreb daca mi se cere domiciliul in Ungaria!
Nu prea cred ca daca scrieti ca aveti domiciliul in Romania veti avea succes. N-au pus intrebarea aia degeaba in chestionar, evident conteaza unde stati. Nu va puteti face rezidenta temporara in Ungaria, nu aveti pe nimeni acolo care v-ar putea ajuta? E adevarat ce rezidenta nu-i totuna cu domiciliul insa n-ar fi chiar o minciuna grosolana daca ati scrie ca aveti domiciliul in Ungaria :)

Alte discuții în legătură

Buna ziua - conditiile pentru a obtine o autorizatie esta soryeu soryeu va rog sa-mi spuneti care sunt conditiile pentru a obtine o autorizatie ESTA. sunt cetatean roman si traiesc in Romania. Sunt si cetatean maghiar si as dori ... (vezi toată discuția)
Avantajele si dezavantajele obtinerii cetateniei maghiare millil millil Sunt cetatean roman, dar acum am posibilitatea sa obtin si cetatenia maghiara. Intr-o zi o sa devin jurist in Romania, si as vrea sa va intreb daca o sa am ... (vezi toată discuția)
Calatorie minor cu dubla cetatenie toni35 toni35 Buna Intrebarea mea ar fi : Copilul meu are dubla cetatenie Romana si Maghiara , are pasaport valabil Unguresc , daca vrea sa calatoreasca cu insotitor ... (vezi toată discuția)