avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Calatorie minor cu dubla cetatenie
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Calatorie minor cu dubla cetatenie

Buna

Intrebarea mea ar fi :
Copilul meu are dubla cetatenie Romana si Maghiara , are pasaport valabil Unguresc , daca vrea sa calatoreasca cu insotitor sau cu doar unul dintre parinti ,din Romania in unele dintre tarile membre al uniuni europene are nevoie de declaratie de acord din partea ambilor parinti sau unuia dintre parinte daca nu este prezent ?
Precizez ca Legea Ungariei nu cere acest document deare ce numai prin acordul ambilor parinti se face pasaportul , el urmeaza sa calatoreasca ca cetatean Maghiar doar cu acte de calatorie unguresti adica pasaport .
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 19:08, 13 Februarie 2015
Tinand cont de problmele pe care le-au intampinat alti utilizatori sunt de parere ca mai intelept ar fi sa-i faceti acea declaratie ca nu cumva sa intalniti si dvs. un functionar prea zelos care sa va puna pe drumuri.
La iesirea din Romania minorii cu dubla cetatenie sunt tratati ca minori cetateni romani pentru ca legea nu face precizari in aceasta privinta, asa ca intr-adevar fara declaratie acord n-are rost sa va ganditi ca poate iesi din tara pe baza pasaportului maghiar. Chiar si cand au domiciliul in tara a carei cetatenie o detin (pe langa cea romana) e nevoie de declaratie, exista raspuns oficial al Politiei de Frontiera in privinta asta da' nu dau acum de el :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incredintare copil minor Sari Czintos Sari Czintos Va rog,este vorba despre un minor,care dupa divortul parintilor a fost incredintat mamei.Ea lucreaza in strainatate.Intrebarea mea:este nevoie de ... (vezi toată discuția)
Cetatenii romani minori cu dubla cetatenie (romano-maghiara) trebuie ... selesdacian selesdacian Cetatenii romani minori cu dubla cetatenie(romano-maghiara)trebuie sa indeplineasca conditiile de iesire din Romania prevazute de Legea 248/2005 ? IN SPETA: ... (vezi toată discuția)
Deplasare minor in strainatate beef72 beef72 Daca un minor cu cetatenie dupla (roman si maghiar) si cu domiciliul in Romania se deplaseaza in Ungaria cu insotitor (competitie) , cu pasaport unguresc are ... (vezi toată discuția)