avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cetatenii romani minori cu dubla cetatenie ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cetatenii romani minori cu dubla cetatenie (romano-maghiara) trebuie ...

Cetatenii romani minori cu dubla cetatenie(romano-maghiara)trebuie sa indeplineasca conditiile de iesire din Romania prevazute de Legea 248/2005 ? IN SPETA: daca este insotit doar de 1 parinte (tatal)cetatean roman care la frontiera prezinta la iesirea din tara pasaport romanesc iar in cazul minorului prezinta o carte de identitate maghiara ?(minorul nu urmeaza cursurile vreunei scoli in strainatate , nici nu are resedinta in Ungaria sau vreun stat UE poate sa iasa din tara insotit de tatal si fara acordul mamei sau are nevoie de imputernicire tatal din partea mamei?
1.Nu ar fi scutit tatal de imputernicire din partea mamei daca prezinta o carte de identitate maghiara, din care reiese ca minorul este cetatean maghiar)?Nu primeaza ce document prezinta la control?
2.Sau se poate interpreta si astfel: Nu conteaza cate cetatenii are minorul cetatean roman, atat timp cat este cetatean roman , devin aplicabile prevederile legii 248/2005?
Cel mai recent răspuns: c123456 , utilizator 05:56, 27 Septembrie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sunteti obligat sa prezentati la frontiera declaratia celuilalt parinte prin care isi da acordul.

Nu sunteti obligat sa prezentati hotarare judecatoreasca sau declaratia daca prezentati un document care atesta ca minorul are resedinta stabilita in tara de destinatie... nu este cazul dvs.
Ultima modificare: Marți, 27 Septembrie 2022
c123456, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intoarcere in romania Costi2k2 Costi2k2 Salut, sunt un minor de 16 ani stabilit cu familia in Spania de 3 ani. Anul acesta as dori sa merg alaturi de bunici in Romania fara parinti.. La iesire din ... (vezi toată discuția)
Iesirea minorului din tara mish mish Imi puteti spune daca un minor, aflat in ingrijirea mamei(sentinta judecatoreasca in urma divortului), poate iesi din tara(in vacanta) fara acordul scris al ... (vezi toată discuția)
Plecare minor din anglia pentru o săptămână mihaipop123 mihaipop123 Buna ma numesc Mihai si am 15 ani si as dori sa merg acasa in Romania pentru o saptamana singur si as dori sa stiu daca se poate si daca da de ce documente am ... (vezi toată discuția)