avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 379 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Avantajele si dezavantajele obtinerii cetateniei ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Avantajele si dezavantajele obtinerii cetateniei maghiare

Sunt cetatean roman, dar acum am posibilitatea sa obtin si cetatenia maghiara. Intr-o zi o sa devin jurist in Romania, si as vrea sa va intreb daca o sa am vreun avantaj/dezavantaj in cursul profesiei mele, daca reusesc sa obtin cetatenia maghiara?
Multumesc pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 22:02, 21 Noiembrie 2011
Nu,nu aveti nici un dezavantaj cat timp nu renuntati la cea romana
Nu aveti nici un dezavantaj profesional in Romania. Cetatenia Ungara va acorda drept de munca in orice alt stat UE (romanii il vor avea din 2014), pot merge in SUA si Canada fara viza si asta e tot.
Ultima modificare: Duminică, 20 Noiembrie 2011
Alexandru Munteanu, Avocat
Avantaj::)Aveti posibilitatea legala de a va declara cetatean roman in Ungaria si cetatean ungur in Romania si invers. Dezavantaje nu exista.
@Justitiarul 71, GRESITI. Un cetatean roman nu isi poate aroga cetatenia altui stat in relatia cu statul roman. Pentru statul roman, cetatenia romana primeaza.
Si daca eu am dubla cetatenie si asa am chef sa ma declar doar cetatean maghiar si nici nu posed la mine decat acte maghiare, ce faceti, refuzati sa imi eliberati certificatul de nastere romanesc pe baza pasaportului maghiar? Pe ce considerent?

Alte discuții în legătură

Renuntarea la cetatenia romana natalys natalys Sunt momentan cetatean roman cu domiciliul in Ungaria si casatorita in Ungaria cu un cetatean maghiar, este posibil ca in momentul in care aplic pentru ... (vezi toată discuția)
Calatorie sua cetatean maghiar claudiucostea7 claudiucostea7 buna ziua! va rog sa-mi spuneti care sunt conditiile pentru a obtine o autorizatie ESTA. sunt cetatean roman si traiesc in Romania, dar in acelasi timp sunt ... (vezi toată discuția)
Casatorie, carte de identitate fara domiciliu 0330 0330 Buna ziua. Sunt cetatean maghiar si Roman, dar casatoresc in Ungaria ca cetatean maghiar sí nu cred ca intorc in Románia, trebuie transcris certificatul de ... (vezi toată discuția)