Buna ziua. Sunt cetatean maghiar si Roman, dar casatoresc in Ungaria ca
cetatean maghiar sí nu cred ca intorc in Románia, trebuie transcris certificatul de casatorie?cand expira buletinul roman nu o sa mai am nici o adresa de domiciliu in tara unde as putea sa ma inregistrez deci buletinul meu va fi inutil. Fara adresa Nu se fface buletin nou, pasaport Costa foarte mult mai ales daca numai dupa 10 de ani vin in vizita.ce pot sa fac?multumesc
Actele de stare civilă ale cetăţenilor români, întocmite la autorităţile străine, au putere doveditoare în România numai dacă sunt transcrise în registrele de stare civilă române.
Cartea de identitate provizorie se eliberează când persoana fizică nu posedă toate documentele necesare pentru eliberarea cărții de identitate.
Carte de identitate provizorie, se eliberează conform art.72,73 din HG 1375/2006:
- Pentru persoanele care nu pot prezenta certificatul de naştere, de căsătorie sau hotărârea de divorţ.
- Pentru persoanele din categoria celor lipsite de adăpost, care nu pot declara adresa unui imobil cu destinaţie de locuinţă.
- Pentru persoanele care nu pot prezenta documentul cu care să facă dovada adresei de locuinţă.
- Pentru cetăţenii români cu domiciliul în străinătate aflaţi temporar în România.