avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 293 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Casatorie, Carte de Identitate fara domiciliu
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Casatorie, Carte de Identitate fara domiciliu

Buna ziua. Sunt cetatean maghiar si Roman, dar casatoresc in Ungaria ca
cetatean maghiar sí nu cred ca intorc in Románia, trebuie transcris certificatul de casatorie?cand expira buletinul roman nu o sa mai am nici o adresa de domiciliu in tara unde as putea sa ma inregistrez deci buletinul meu va fi inutil. Fara adresa Nu se fface buletin nou, pasaport Costa foarte mult mai ales daca numai dupa 10 de ani vin in vizita.ce pot sa fac?multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:58, 27 Decembrie 2020
Actele de stare civilă ale cetăţenilor români, întocmite la autorităţile străine, au putere doveditoare în România numai dacă sunt transcrise în registrele de stare civilă române.

Cartea de identitate provizorie se eliberează când persoana fizică nu posedă toate documentele necesare pentru eliberarea cărții de identitate.
Carte de identitate provizorie, se eliberează conform art.72,73 din HG 1375/2006:
- Pentru persoanele care nu pot prezenta certificatul de naştere, de căsătorie sau hotărârea de divorţ.
- Pentru persoanele din categoria celor lipsite de adăpost, care nu pot declara adresa unui imobil cu destinaţie de locuinţă.
- Pentru persoanele care nu pot prezenta documentul cu care să facă dovada adresei de locuinţă.
- Pentru cetăţenii români cu domiciliul în străinătate aflaţi temporar în România.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Necesar buletin nou? cristina23agne cristina23agne Am o problema si inainte de a-mi face un nou buletin m-am gandit sa intreb aici ce exact am de facut. De doi ani sunt stabilita in Ungaria, am cetatenia ... (vezi toată discuția)
Cetatenie ungaria pentru roman rezident toma100 toma100 buna ziua detin un document de rezidenta din ungaria obtinut in anul 2007 se numeste REGISZTRACIOS IGAZOLAS ,vreau sa aflu cum pot sa obtin cetatenia ungara ? ... (vezi toată discuția)
Refuz de a elibera carte de identitate ntgheorghe@yahoo.com ntgheorghe@yahoo.com Buna ziua, Am depus documentele la circa de politie din sectorul meu pentru reinnoirea cartii de identitae pentrul motivul \'expirare\'. Cind m-am dus ... (vezi toată discuția)