avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Cetatenie Ungaria pentru roman rezident
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Cetatenie Ungaria pentru roman rezident

buna ziua detin un document de rezidenta din ungaria obtinut in anul 2007 se numeste REGISZTRACIOS IGAZOLAS ,vreau sa aflu cum pot sa obtin cetatenia ungara ? Vreau sa precizez ca nu stiu limba maghiara.


va multumesc
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 22:53, 12 Martie 2013
No nu-i bai, daca nu stiti maghiara. Ati obtinut documentul de rezidenta ca le-ati zambit frumos celor de peste granita?
Iata declaratia consulul Szilágyi Mátyás.:,,Condiţiile pentru obţinerea cetăţeniei maghiare nu sunt deloc dificile. “Trebuie un document de identitate (buletin, paşaport sau permis auto), documentele de stare civilă (certificat de naştere şi, după caz, de căsătorie), un document care să certifice că este descendentul unui cetăţean maghiar (buletinul de identitate, buletinul de locuinţă, paşaportul sau livretul militar al ascendentului), o autobiografie scrisă de mână pe o coală A4, o fotografie şi o declaraţie pe proprie răspundere că nu are antecedente penale. Nu trebuie cazierul. Apoi trebuie completate două formulare tipizate: unul de solicitare a cetăţeniei şi unul pentru certificatul de stare civilă. Solicitantul mai trebuie să cunoască limba maghiară măcar la nivel mediu. Nu există un test, vom vedea nivelul cunoaşterii limbii din discuţiile pe care le vom purta când vine cu dosarul. Termenul estimat pentru acordarea sau respingerea cetăţeniei este de trei-patru luni, timp în care sunt posibile verificări pe linia siguranţei publice. cetăţenii maghiari sunt de mai multe categorii. De exemplu, ei nu vor avea drept de vot la alegerile interne, deoarece acest drept îl au doar cetăţenii cu domiciliul stabil în Ungaria. În mare, vor obţine trei drepturi principale: dreptul de a călători, de a se deplasa şi de a rămâne în Ungaria fără orice limitare, dreptul de a obţine paşaport maghiar, pentru care însă trebuie făcută o cerere separată după obţinerea cetăţeniei şi vor beneficia de protecţie consulară în terţe state, adică oriunde exceptând Ungaria şi România”. No, pana mergeti la interviu luati cateva lectii pentru a putea totusi sa va exprimati oral,, macar la nivel mediu,,.
Ultima modificare: Marți, 12 Martie 2013
Justitiarul711, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot obtine cetatenia maghiara? eva_balan eva_balan Buna,sunt Eva as avea si eu o intrebare....sant cetatian roman cu parintii,bunici unguri as vrea sa stiu cum as putea obtine cetatenia maghiara...tin sa ... (vezi toată discuția)
Acte necesare si demersuri pentru dobandirea cetateniei maghiare Szikla Szikla Salutari As dori sa intreb ce acte sunt necesare pentru depunerea dosarului pentru cetatenia maghiara , stiu ca trebuie depus la Consulatul Maghiar din Cluj ... (vezi toată discuția)
Calatorie sua cetatean maghiar claudiucostea7 claudiucostea7 buna ziua! va rog sa-mi spuneti care sunt conditiile pentru a obtine o autorizatie ESTA. sunt cetatean roman si traiesc in Romania, dar in acelasi timp sunt ... (vezi toată discuția)