avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 316 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Necesar Buletin nou?
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Necesar Buletin nou?

Am o problema si inainte de a-mi face un nou buletin m-am gandit sa intreb aici ce exact am de facut.

De doi ani sunt stabilita in Ungaria, am cetatenia Ungara, buletin si toate actele necesare. Buletinul meu de Romania a expirat anul trecut iar eu pe parcurs m-am casatorit in Ungaria.
Am un apartament in Romaina , in Contractul de Vanzare - Cunparare este trecut numele meu de fata.
Certificatul de casatorie nu a fost transcris in Romania.
Inrebarea mea este urmatoarea: Trebuie sa-mi fac un buletin nou daca doresc sa vand acest apartament sau este sufucient doar buletinul din Ugaria? Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 10:26, 16 Mai 2014
~ Conținut șters la cerere ~
Pentru vanzare aveti nevoie de un act romanesc care sa arate schimbarea de nume.

Nu va puteti face o noua carte de identitate pentru ca v-ati stabilit in Ungaria iar cetatenii romani nu pot avea decat un domiciliu. Puteti obtine insa o carte de identitate provizorie de la Evidenta Persoanelor de la ultimul loc de domiciliu; pentru asta e nevoie ca mai intai sa inscrieti la consulatul nostru din Ungaria certificatul de casatorie sau sa-l transcrieti in tara la Starea civila tot de la ultimul loc de domiciliu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatorie, carte de identitate fara domiciliu 0330 0330 Buna ziua. Sunt cetatean maghiar si Roman, dar casatoresc in Ungaria ca cetatean maghiar sí nu cred ca intorc in Románia, trebuie transcris certificatul de ... (vezi toată discuția)
Obtinerea cetateniei pentru fetita mea AndreeaIMA AndreeaIMA Ma numesc Andreea si am fost casatorita in tara, am venit impreuna in USA, dupa care am divortat aici. Anii au trecut si m-am recasatorit, am o fetita si as ... (vezi toată discuția)
Pasaport/carte de identitate - reinnoire in anglia MihaelaMills MihaelaMills Sunt in Anglia de 8 ani, si de curând mi-au expirat buletinul/pasaportul!! De câteva luni bune încerc in zadar sa trimit e-mailuri ambasadei de la Londra sa ... (vezi toată discuția)