AndreeaIMA a scris:
Eu calatoresc cu pasaport American.
Multumesc mult!!
Asta e bine insa nu usureaza cu nimic formalitatile, doar va ajuta sa calatoriti fara probleme.
In rest n-o sa reusiti sa rezolvati nimic in saptamana aia cat veti sta aici atat pentru ca timpul e prea scurt cat si pentru ca nu aveti act de identitate sau pasaport romanesc valabil. Ati putea obtine o carte provizorie de identitate insa ar trebui sa mintiti ca nu aveti certificatul de casatorie - sau il mai aveti? :)
In principiu, pasii sunt acestia:
- recunoasterea divortului, procedura pe care o gasiti descrisa aici:
[ link extern ]
Cititi si acest topic, in special raspunsul dat de yvk la finalul primei pagini:
www.avocatnet.ro/content/for...
- inscrierea divortului (va pun link-uri spre explicatii date pentru cetatenii romani din SUA, cred ca va ajuta mai mult):
[ link extern ]
- transcrierea certificatului de casatorie si a celui de nastere
[ link extern ]
[ link extern ]
Daca vreti sa rezolvati totul in Romania aveti nevoie, zic eu, de un avocat din localitate. V-ar putea ajuta si cu depunerea actelor pentru certificatele romanesti de casatorie si nastere + ridicarea lor. Sau puteti angaja avocat doar pentru recunoasterea divortului, iar apoi pe baza hotararii Tribunalului sa faceti toate formalitatile la unul din consulatele noastre din SUA.
E complicat. Cititi cu rabdare tot ce scrie in link-urile pe care vi le-am dat, o sa va faceti o idee despre ce inseamna aceasta multime de formalitati care era bine sa fi fost facuta fiecare la vremea ei.
Va dura insa daca vreti ca fetita dvs. sa si aiba cetatenie romana merita asteptarea.