avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 393 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Divort si cetatenie
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Divort si cetatenie

Buna,sunt casatorita cu un American,avem o fetita de doar 6 luni fetita am nascuto in Italia in baza militara,are cetatenie americana,intrebarea mea este,cum pot sa-I fac documentele(pasaport,certificat de nastere etc romanesc pentru cetatenie) fara semnatura si acordul tatalui,suntem in divort si tatal nu este de acord cu cetatenia Romana,am nevoie de ajutor sunt singura intr-o tara straina si nu cunosc legile
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 20:43, 21 Octombrie 2014
Problema care se pune la dvs este ca va aflati in divort din cite am inteles. Daca vreti sa inregistrati certificatul de nastere al fetitei, trebuie mai intii certificatul de casatorie transcris, oligatoriu.
Dacă copilul nu are certificat de naştere românesc, înseamnă că el nu este înregistrat în evidenţa cetăţenilor români şi nu i se poate elibera niciun act. După înregistrarea naşterii la ambasadă sau consulat, actele de înregistrare sunt trimise în România (de către ambasadă sau consulat) şi autorităţile române de stare civilă înregistrează persoana în evidenţa cetăţenilor români. Pe baza acestei înregistrări se va putea ulterior obţine paşaportul sau un alt act de identitate.
Ar trebui sa luati legatura cu un specialist acolo unde va aflati care sa va reprezinte interesele.
Aveti grija sa va faceti xerox dupa actul de identitate, pasaport,CI al sotului si dupa certificatul lui de nastere. Veti avea nevoie de ele la solicitarea transcrierii. Daca le aveti nu aveti nevoie de sot pentru obtinerea certificatului de nastere. Dupa ce obtineti certificatele romane de casatorie si de nastere solicitati incredintarea copilului la dvs. Unde ati inaintat divortul?
In Italia,problema este ca a luat toate actele copilului,nu vrea sa mi le dea.
Problema este foarte delicata,profita ca sunt romanca si sunt intr-o alta tara ,nu stiu in ce directie sa o apuc,nu vrea sa-mi dea actele copilului,la consulat nu pot sa merg neavand toate actele,vrea sa scoata copilul din Europa.Ce as putea face ?????
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Octombrie 2014
Smilea, utilizator
Da ce sunteti in padure? Mergeti la autoritati. In ce tara sunteti cu copilul? Banuiesc ca in Italia din moment ce declarati ca sotul vrea sa scoata copilul din Europa. Unde ati inaintat divortul, in Italia?Solicitati un alt certificat sau un extras multilingv italian pentru copil ca puteti face asta.La fel puteti solicita un alt certificat de casatorie. Actele dvs. de identitate banuiesc ca le aveti asupra dvs.si ori mergeti la autoritatile italiene ori la ambasada sau consulat ce aveti mai aproape. Puteti sa apelati si la protectia copilului ca doar suntem tara semnatara UE , sunteti cetatean roman si aveti drepturi, Nu trebuie sa credeti ca sunteti singura. Exista niste legi, aveti drepturi pe care trebuie sa le solicitati si nu trebuie sa cedati insistentelor sotului, deoarece daca acum cedati mai tarziu va fi greu sa va obtineti copilul din America.Mergeti la ambasada cu actele copilului cu copilul in brate si cu actul dvs. de identitate. Nu disperati, aveti incredere in autoritati si mai ales nu lasati copilul fara dvs.Nu stiu daca tatal fiind cetatean american poate parasi Italia impreuna cu copilul fara a avea acordul dvs. Ar trebui sa intrebati la aut.italiene. Oricum puteti sa va obtineti alte certificate, fara a avea nevoie de sot.
Ultima modificare: Marți, 21 Octombrie 2014
Justitiarul711, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dubla cetatenie Alinazzz Alinazzz Buna ziua!eu sunt in italia cu sotul si 2 copii.al doilea copil inca nu este inregistrat in Romania desi are aproapr doi ani .avem dubla cetatenie si eu, in ... (vezi toată discuția)
Buletin romanesc gina1978 gina1978 buna,eu sunt casatorita in italia cu un italian si am o fetita.Am buletinul expirat,vreau sa merg de sarbatori sa il reinnoiesc.Am certificat de casatorie ... (vezi toată discuția)
Fetita cu numele tatalui, pe certificatul de nastere sunt trecuta cu numele sotului dar pasaportul il am pe numele vechi - pot intra in romania cu ea fara probleme? roxita roxita sunt cetatean roman, rezident in australia.cand m-am casatorit mi-am schimbat numele in australia dar pasaportul e pe numele vechi X, iar pe certificatul de ... (vezi toată discuția)