avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 414 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Buletin romanesc
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Buletin romanesc

buna,eu sunt casatorita in italia cu un italian si am o fetita.Am buletinul expirat,vreau sa merg de sarbatori sa il reinnoiesc.Am certificat de casatorie italian,nu am fost la starea civila in Romania si nu am declarat nicaieri ca sunt casatorita si ca am o fetita.Ce documente trebuie sa fac pt.prima oara,de unde trebuie sa incep?ce acte imi trebuie din italia?Va multumesc anticipat.


[ in romaneste e "expirat"]

Ultima modificare: Miercuri, 4 Decembrie 2013
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 10:42, 7 Decembrie 2013
Din Italia aveti nevoie de certificatul de casatorie si certif.de nastere a copilului, apostilate. Veti veni in tara pe baza titlului de calatire eliberat de ambasada sau consulat. Sa aveti grija ca datele dvs. si ale sotului din certif de casatorie si de nastere a copilului sa corespunda cu certif de nastere si actele de identitate ale dvs. si ale sotului.In Romania trebuie mai intai sa solicitati eliberarea unei carti de identitate provizorii-CIP-dupa care sa solicitati transcrierea certificatelor . Sfatul meu este sa nu veniti cu copilul in tara doar daca intrati cu pasaport italian pentru copil, deoarece transcrierea dureaza 30 de zile si cum de sarbatori nu se lucreaza riscati sa nu va puteti intoarce repede cu copilul in Italia. Aveti posibilitatea de a solicita inscrierea certificatelor la ambasada sau consulat, caz in care nu mai trebuie sa veniti in tara. Sa aveti la dvs. certif. de nastere, al dvs. si al sotului, actul de identitate al sotului. Va trebui sa dati declaratie cu privire la faptul ca nu ati solicitat transcrierea pana acum, cu privire la domiciliul minorului si cu privire la numele pe care v-ati invoit sa-l putrati in timpul casatoriei precum si daca aveti sau nu incheiata la notar vreo conventie matrimoniala. Sunteti pasibila de amenda odata ca aveti buletinul expirat intre 40-80 lei si alta intre 100-200 lei / certif.pentru faptul ca nu ati solicitat transcrierea certificatelor in termen de 6 luni. Puteti sa optati pentru ca in urma casatoriei sa treceti pe numele sotului, oricum avand CIP dupa obtinerea certif. romanesti sa solicitati o noua carte de identitate a carui cost este de 12 lei.
Eu,am pasaport care nu e expirat si fata e italianca cu pasaportul ei personal
In plus eu nu am schimbat numele a ramas acelasi.Apostilat ,unde?
Apostila se pune la prefectura.
Mi se pare mai simplu sa cereti de la primaria care a eliberat certificatele, extrase multilingve de stare civila - astfel scapati atat de apostilare cat si de traducere si legalizare.
Cereti la primarie Estratto Rilasciato In Applicazione Della Convenzione Firmata A Vienna L'8 Settembre 1976.

Daca as fi in locul dvs. as face inscrierea certificatelor la consulat, fiind acolo e mai simplu. Ce e drept costa putin mai mult in Italia insa si nici drumul in Romania nu e gratis.
Daca aveti pasaport italian pentru fetita nu vad rostul sa ii mai faceti si romanesc, e suficient ca ii inregistrati nasterea - dupa aceea este si oficial cetatean roman.
Documentele de care aveti nevoie pentru inscriere sunt cele scrise de Justitiarul711 mai sus. Avand pasaportul in termen de valabilitate va puteti legitima cu el la consulat , nu mai e nevoie de carte de identitate provizorie.
Dupa ce le aveti puteti face cuiva din tara procura speciala pentru depunerea actelor pentru CI si ridicarea ei de la Evidenta

Pana nu obtineti certificatele romanesti nu va puteti face carte de identitate. Nu veti reusi sa rezolvati in Romania in perioada Sarbatorilor cand ziceti ca veniti.
Ultima modificare: Joi, 5 Decembrie 2013
Ares-3, moderator
Eu vreau sa fac buletinul de sarbatori,Pot?Ce documente imi trebuie?Cand ma intorc voi face restul la ambasada aici.Stiti cat dureaza un buletin facut "LA urgenta"?

Alte discuții în legătură

Documente expirate - spania lorenabercea lorenabercea buna,am vrut sa ma angajez si mi-am dat seama ca am buletinul expirat si pasaportul il aveam expirat mai demult dar cum nu aveam nevoie de el nu lam ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere si pasaport pentru copil lidia35 lidia35 Buna as dori si io eu sa stiu exact ce acte imi trebuie pt certificatul de nastere,pasaport la un copil nascut aici si daca e nevoiede ambii parinti la ... (vezi toată discuția)
Dubla cetatenie Alinazzz Alinazzz Buna ziua!eu sunt in italia cu sotul si 2 copii.al doilea copil inca nu este inregistrat in Romania desi are aproapr doi ani .avem dubla cetatenie si eu, in ... (vezi toată discuția)