avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 577 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Buletin romanesc
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Buletin romanesc

buna,eu sunt casatorita in italia cu un italian si am o fetita.Am buletinul expirat,vreau sa merg de sarbatori sa il reinnoiesc.Am certificat de casatorie italian,nu am fost la starea civila in Romania si nu am declarat nicaieri ca sunt casatorita si ca am o fetita.Ce documente trebuie sa fac pt.prima oara,de unde trebuie sa incep?ce acte imi trebuie din italia?Va multumesc anticipat.


[ in romaneste e "expirat"]

Ultima modificare: Miercuri, 4 Decembrie 2013
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 10:42, 7 Decembrie 2013
V-am spus asta deja, reiau acum mai detaliat:
Transcrierea se face in tara, inscrierea se face la consulat - e aceeasi operatiune, de inregistrare a actelor de stare civila de la autoritatile straine in registrele romanesti, doar ca se numeste diferit.
La consulat vi le inscriu si pe baza pasaportului, in tara vi le transcriu doar daca aveti CI in termen de valabilitate.

Acum poate intelegeti mai bine, reciti topicul. Avand pasaport in termen le puteti inscrie la consulat fara sa dati declaratii false la Evidenta persoanelor - e totusi o institutie a statului.

Daca pasaportul mai are termen pana veniti data viitoare in tara, faceti inscrierea certificatelor la consulat iar cand ajungeti iar in Romania aveti toate actele care va trebuie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Documente expirate - spania lorenabercea lorenabercea buna,am vrut sa ma angajez si mi-am dat seama ca am buletinul expirat si pasaportul il aveam expirat mai demult dar cum nu aveam nevoie de el nu lam ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere si pasaport pentru copil lidia35 lidia35 Buna as dori si io eu sa stiu exact ce acte imi trebuie pt certificatul de nastere,pasaport la un copil nascut aici si daca e nevoiede ambii parinti la ... (vezi toată discuția)
Dubla cetatenie Alinazzz Alinazzz Buna ziua!eu sunt in italia cu sotul si 2 copii.al doilea copil inca nu este inregistrat in Romania desi are aproapr doi ani .avem dubla cetatenie si eu, in ... (vezi toată discuția)