Buna ziua!
Am fost in concediu de crestere copil, pe legea veche si inainte de a implini cel mic 2 ani (mai sunt 4 luni) mi-am reluat activitatea. Mentionez ca lucrez in invatamant si as vrea sa stiu ce drepturi am, deoarece directoarea mea m-a obligat deja sa fac in mai putin de 2 saptamani de serviciu pe scoala, ceea ce implica un program prelungit cu 4 ore in zilele respective. Serviciul pe scoala sa efectueaza doar in zilele in care ai cel mai mic numar de ore (2-3) si presupune prezenta in scoala de la ora 7.30 pana la 14, respectiv 15 (daca sunt ore/elevi)! Mentionez ca sunt interesata sa-mi dovedesc utilitatea la locul de munca, insa acest fapt cred ca e un abuz. Ma puteti ajuta sa identific articolele articolele din lege care imi confera si drepturi? Multumesc anticipat!
Pentru a putea identifica drepturile de care puteti beneficia in cazul revenirii la serviciu inainte de expirarea concediului pentru cresterea copilului este important de cunoscut data nasterii copilului,optiunea pentru care ati optat ( Conform OUG 111/2010 ).
Reluarea serviciului si respectiv a atributiunilor de dascal probabil este reglementata in legi si regulamente specifice invatamantului; daca ati fost in ICC dupa OUG 148/2005, ( 2010-2012)revenirea la serviciu inainte de expirarea acestuia , va indreptateste sa solicitati stimulentul de 100 lei, care se acorda pana la implinirea varste de 2 ani a copilului. Solicitarea se face la Agentia judeteana pentru plati si inspectie sociala din judetul dumneavoastra, sau prin intermediul primariei din localitatea de domiciliu.