avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 807 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Plangere impotriva solutiei de NUP...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Plangere impotriva solutiei de NUP...

Buna seara,

In 2011, luna octombrie, am facut o sesizare la politie impotriva unei persoane care m-a inselat luandu-mi niste bunuri pe care nu mi le-a platit. A fost chemat si a dat o declaratie in care recunostea ca le-a luat pe unele si ca restul erau cadouri facute de mine. S-a angajat ca mi le va plati, lucru care nu s-a intamplat. Nu am fost multumita cum a fost rezolvata problema si am facut o plangere penala la Parchet. Dupa aproape un an de zile, imi vine o comunicare cu NUP.
Doresc sa adaug ca sunt nemultumita de felul cum agentul de politie care este si sectorist pe zona unde locuieste persoana respectiva, a instrumentat dosarul. L-a favorizat pe parat, in sensul ca desi este cunoscut ca un cetatean care nu munceste si are nenumarate reclamatii la politie pentru diverse motive, a prezentat in raport ca date si fapte reale, declaratiile acestuia, in urma caruia s-a tras concluzia ca el este cel care are dreptate si nu se face vinovat de inselaciune.
In comunicare scrie ca pot face plangere impotriva solutiei.... dar nu scrie nici unde, nici in termen de cate zile pot face acest lucru.
Va rog sa-mi spuneti d-stra unde si in termen de cate zile pot face aceasta plangere , avand in vedere ca data postei cand a sosit este 28 sept. 2012.
Va multumesc anticipa!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 00:13, 20 Noiembrie 2012
Termenul este de 20 de zile calculate de la comunicare dar e mare posibilitatea sa va fie respinsa plangerea si sa aveti de platit la stat 200 lei reprezentand cheltuieli de judecata si in plus onorariul avocatului respectivului.
Va multumesc domnule avocat, am inteles. Asa functioneaza justitia in Romania... agentul de politie il trateaza ca pe un caz social pe cel care m-a pagubit iar eu trebuie sa scot alti bani din buzunar ca draga noastra ,,justitie" sa-mi arate ca nu trebuie sa ma "plang" si ca are dreptul sa nu-si faca treaba in interesul omului cinstit si platitorului constant de taxe la stat . Dupa 11 luni de asteptare, raspunsul a fost o copie a concluziilor date de sectorist.
Asta DA justitie... ,,cheltuielile de 50 ron va fi suportata de la bugetul de stat." Deci tot din banii mei, platitorul de taxe... iar infractorul cauta o alta victima , pentru ca nu i se poate intampla nimic rau avand ,,sprijinul" neconditionat al sistemului. Trist pentru tara noastra draga...
Doina54 a scris:

dar nu scrie nici unde, nici in termen de cate zile pot face acest lucru.

Daca apreciati util si necesar aveti dreptul sa formulati plangere impotriva actelor /masurilor dispuse de procuror in termen de 20 de zile de la comunicarea rezolutiei la prim procurorul parchetului responsabil in solutionare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am primit rezolutia de la procuror prin posta cattie cattie Si vreau sa stiu de cand curge termenul pt contestatie,de la data postei sau data inregistrarii rezolutiei la Parchet,pt ca este inregistrata in 2009 in ... (vezi toată discuția)
Solicitare lamurire termen procedura. plangere impotriva rezolutiei procurorului. giv giv Buna ziua! Doresc sa ma consult cu dumneavoastra in urmatoarea problema. O persoana este anchetata penal. Procurorul ii comunica rezolutia sa pe data de ... (vezi toată discuția)
Exceptia tardivitatii introducerii plangerii penale gyandy gyandy Buna ziua,am o intrebare. Am facut o plangere penala ptr tulburarea de posesie,art 220 din codul penal.la care am pus poze (65) evidente,doveditoare,plus cele ... (vezi toată discuția)