avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 938 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... custodie minor / drept de vizita
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

custodie minor / drept de vizita

Buna ziua,
Am un prieten caruia ii este teama sa divorteze pt ca avand un copil minor, sotia il santajeaza ca nu va mai vedea copilul (este o persoana razbunatoare); el are o relatie f buna cu copilul, sunt f atasati unul de celalalt, si poate pune inainte de toate interesul copilului dar nu se poate intelege cu ea sa gaseasca o cale de mijloc. Credeti ca se poate tine cont la proces de programul lui de serviciu / timp liber? adica lucreaza in schimburi si ar putea merge si zilnic la copil daca i se va permite.
Cel mai recent răspuns: ContSters58959 , utilizator 19:13, 5 Octombrie 2012
Sa divorteze fara teama ,i se va stabili de catre instanta un program de vizitare al minorului care va trebui respectat de catre ambii parinti.
Multumesc pt raspuns..
Sa inteleg ca i se va lua in consideratie o eventuala solicitare pentru un program de vizita mai des decat ce am mai citit ca se practica (o data la doua saptamani) daca depune un document din care sa reiasa turele de la serviciu? Mentionez ca locuiesc in casa lui pe care doreste sa i-o lase pt copil.
Ar putea sa propuna instantei si altfel.. ca locuinta copilului sa-i fie stabilita la el.. adica unde copilul locuieste acum, autoritatea parinteasca sa fie exercitata in comun, iar mama sa vina sa stea cu el cand taticul e la munca de noapte
D-le avocat, as vrea sa inteleg ce sanse sunt sa obtina un drept de vizita zilnic sau la doua zile tinand cont ca este de acord sa ramana in casa mama si copilul. El incearca sa se convinga ca se pot gasi solutii bune pt a pastra o stransa legatura cu copilul. Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Vineri, 5 Octombrie 2012
alinapopalina, utilizator
buna seara ,
exista si calea medierii daca tot aveti felxibilitate de intelegere ,puneti pe hirtie si chemati
mama la un mediator .
bafta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot sa am drepturi asupra copilului dk sotia mea ma santajeaza ca nu ma mai lasa sa il vad caa782008 caa782008 Buna ziua, cum pot sa obtin drepturi asupra copilului daca sotia mea ma santajeaza daca ma mut se razbuna nu ma mai lasa sa il vad? Situatia noastra a ... (vezi toată discuția)
Ce patesc daca nu il las sa vada copilul? criss_nst criss_nst am mare nevoie de un raspuns!am divortat in luna aprilie 2008,divortul s-a facut din culpa comuna,pe cale amiabila.s-a stabilit in hotararea care a devenit ... (vezi toată discuția)
Mama disperata!! d_dea d_dea In urma a nenumarate discutii si pb cu sotul meu am ajuns la o despartire neoficiala (fara divort) . Eu am plecat din cauza amenintarilor si a violentei ... (vezi toată discuția)