Chiriasul meu, cu care am incheiat un contract de inchiriere legal, pe termen de 1 an, mi-a solicitat sa-i acord domiciliu permanent, in loc de resedinta (flotant). Ce implicatii are acest fapt asupra mea ca proprietar? Ce beneficii are el?
In cazul in care acord domiciliu permanent unei persoane, ce riscuri am eu in calitate de proprietar al apartamentului si cat de greu/usor se poate retrage acest drept ?
Daca persoana respectiva primeste o amenda, in caz de neplata, amenda trece la impozitul meu pe locuinta ? sau in cazul in care persoana are o rata la banca si n-o achita, banca sau recuperatorii de debite pot sa ma actioneze pe mine in judecata pentru recuperarea banilor ?
Va Multumesc !
@ Ionut.D : Nu aveti niciun risc, orice amenda, rata banca etc.. priveste direct si exclusiv persoana, dvs. nimeni nu are dreptul sa va ceara vreo plata pt. datoriile persoanei, fiecare raspunde pt. fapta sa si nu a altuia.
In ce mod "acordati domiciliul" ? Luare in spatiu pur si simplu a unei rude , cunostinte sau contract de inchiriere?
Viza de flotant
Orasand
Buna ziua!As avea o intrebare.De curand am dat apartamentul nostru cu contract decomodat da doar semnat intre noi si ei,iar acum dupa cateva zile mi-au spus ca ... (vezi toată discuția)