Buna ziua. As dori sa va expun situatia noastra si multumim anticipat pentru orice sfat.
Tatal meu, impreuna cu fratele lui, au mostenit o padure de la parintii lor, pe actul de proprietare fiind trecuti ca proprietari bunicii mei iar cei doi, tatal meu si cu fratele, ca mostenitori, in paranteza. Insa, aici incep sa apara problemele, tata i-a propus sa vanda impreuna padurea insa fratele tatii nu vrea. Ca sa ajunga sa-si imparta padurea... hm, e complicat, padurea nu are o forma cat de cat regulata, intr-o parte sunt arbori mai mari, in alta sunt mai tineri, sau intr-o parte e mai deasa, in alta e mai rara. In fine, nu e omogena deloc iar impartirea nu stiu dupa ce criterii ar trebui facuta, dupa suprafata, adica sa fie impartita suprafata in 2 parti egale, sau dupa calitatea padurii, adica dupa volumul de masa lemnoasa.
Intrebarea mea este, exista vreo cale legala ca tata sa gaseasca un cumparator pentru partea lui, in conditiile in care succesiunea nu este dezbatuta, cu mentiunea ca ar gasi un cumparator care sa fie dispus sa cumpere in asemenea conditii? Adica, cumparatorul sa cumpere partea tatii si apoi sa faca impartirea padurii cu unchiul meu in instanta sau pe cale amiabila?
Ma gandesc ca, daca sunt oameni care cumpara drepturi litigioase, de ce sa nu poata sa faca si tata ceva similar...