Bunica mea, împreună cu 3 fraţi ai săi au moştenit averea mamei şi bunicii sale.
După moartea bunicii mele, tatăl meu (unicul copil) a moştenit drepturile sale.
Tata a reuşit să recupereze o parte din suprafeţele de teren şi sub un hectar de pădure.
O parte din terenuri au fost deja vândute de tata.
Actualmente a rămas o bucăţică de teren extravilan, pădurea de circa 8.500 mp (partea bunicii), dar şi posibilitatea compensării unei suprafeţe de circa 1,100 mp de teren intravilan pe care şi-au construit două familii case în timpul regimului comunist.
Întrebări referitoare la CESIUNE
1) Aş vrea să ştiu dacă pot cumpăra de la tata prin cesiune dreptul său de moştenire asupra terenurilor pe care le-a moştenit de la bunica mea.
Presupun că mi se vor cesiona numai cele pe care nu le-a înstrăinat deja.
Vă întreb de cesiune pentru că dacă aş merge pe varianta vânzare-cumpărare ar mai curge încă multă apă pe Dunăre până să le aibă intabulate şi să mi le poată vinde.
2) De asemenea, presupun că după cesiune, mă pot ocupa de intabulare şi compensarea celui de sub case în natură sau în bani, iar la final acestea vor fi pe numele meu.
3) Ce va scrie în acea cesiune? Vor fi individualizate loturile de teren sau se vor lista toate şi se va menţiona că mi se cesionează tot, mai puţin ceea ce a fost înstrăinat?
Mă interesează acest aspect, pentru că se pare că aş mai putea recupera în natură sau în bani o anumită suprafaţă de teren care nu a fost retrocedată în urmă cu 10-15 ani, pentru că la acel moment se considera că pierzi un anumit procent din suprafaţă dacă pe teren existau plantaţi pruni de către regimul comunist.
4) care este procedura şi de ce documente am nevoie pentru cesiune?
5) preţul plătit pentru acest drept de moştenire va fi stabilit după o grilă anume, sau arbitrar, având în vedere că este vorba de o tranzacţie de la tată la fiu?
N.B.
Practic, mă interesează să pot recupera orice se poate recupera, după ce cumpăr de la tata dreptul său de proprietate asupra terenurilor moştenite de bunica de la părinţii săi.
Menţionez că mai am două surori minore după tatăl meu dintr-o altă căsătorie, dar presupun că nu este nici o problemă, având în vedere că eu CUMPÃR dreptul de moştenire de la tatăl meu.
cesiunea sau vinzarea dreptului la mostenire, in legislatia noastra, nu este permis. puteti cumpara numai bunurile aflate in patrimoniul tatalui dv. din acest moment. bunurile intrate in patrimoniul tatalui dv. dupa data decesului intra in masa succesorala, urmind a fi impartite intre mostenitori.
Numai că nu mai vrea să alerge după tot felul de hârtii, iar eu vreau să cumpăr terenurile cu pricina pentru că oricum valoarea lor este mică şi decât să le cumpere altcineva, mai bine le cumpăr eu.
Nu înţeleg exact ce înseamnă "se află în patrimoniu" când vorbim de teren. Este vorba de titlu de proprietate? Sau doar de Plan de Situaţie?
Sau haideţi mai bine să întreb atlfel...
Se poate obţine o situaţie cu tot ce a retrocedat tata şi ce ar mai fi de retrocedat de pe urma părinţilor, iar eu apoi să cumpăr dreptul pentru elementele din acea listă prin cesiune sau altă formă juridică?