avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 738 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ccm
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ccm

Buna seara , va supun atentiei urmatoarea problematica
La compania la care lucrez la 01.09.2009 s-a incheiat un contract colectiv de munca in care am obtinut anumite drepturi pe o perioada de 3 ani , acesta acum a expirat , , acum in 2012 la renegocierea contractului colectiv de munca , patronatul doreste sa taie toate drepturile castigate in vechiul contract , exista in codul muncii vre-o reglementarea care se poata spune ca drepturile castigate pana acum sa nu pot fi pierdute ?
Va multumesc ..
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:16, 4 Octombrie 2012
Nu exista in legislatia noastra reglementata teoria drepturilor castigate ... In doctrina s-a aratat ca, corolarul acesteia este negocierea contractului colectiv de munca plecand de la vechiul contract negociat, nu de la zero.
si exista vre=o prevedere legala precum ca negocierea pleaca de la vechiul contract si nu de la 0
Nu exista nicio asfel de prevedere ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Principiul dreptului castigat cristina/BZ cristina/BZ sunt pensionar militar si ma incadrez in asa -zisa pensie speciala.vreau sa stiu daca in cazul in care imi este este afectata cantitativ pensia in plata ce ... (vezi toată discuția)
Exista stipulat undeva..? Hanuka Hanuka Va rog ca cineva autorizat sa imi explice cum sta cazul \"dreptului castigat\". Este stipulat in vreun articol al Constitutiei (altul decat art.53) sau in ... (vezi toată discuția)
decizie initiere negociere ccm la nivel de unitate tudorache_alyna tudorache_alyna Buna ziua! Ma adresez d-voastra cu rugamintea de a ma ajuta cu un sfat sau chiar cu un formular privind initierea negocierii contactului colectiv de munca la ... (vezi toată discuția)