avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1091 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... cartea funciarã - inscriere proprietate
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

cartea funciarã - inscriere proprietate

Bună seara! În timpul căsătoriei am cumpărat un apartament împreună cu fostul meu soţ, dar în contractul de vânzare-cumpărare este trecut numai el.Apartamentul a fost cumpărat de la stat, în aceea perioadă în contract a fost trecut numai unul dintre soţi.Am cerut la cartea funciară notarea,,comunităţii de bunuri,, am depus următoarele acte legalizate certificat de căsătorie, certificat de naştere, contract de vânzare cumpărare,carte de identitate,sentinţa de divorţ, ordonanţă preşedenţială de evacuare, pentru a fi trecută şi eu în contract, dar am primit o înştiinţare ca să mai depun un act autentic în acest sens. Vă rog să-mi spuneţi de ce act mai am nevoie pentru a fi făcut notarea în cartea funciară a comunităţii de bunuri.
Ce am de făcut dacă cererea mea va fi respinsă.
Cel mai recent răspuns: palma , utilizator 09:58, 2 Noiembrie 2012
Din expunerea dvs reiese ca ati primit din partea OCPI incheiere de respingere a cererii de notare a dreptului dvs de proprietate asupra imobilului
In incheierea de respingere este specificat ca aveti dreptul ca in cadrul primei cereri -in termen de 15 zile, sa depuneti documentul completator al dosarului,in caz contrar urmand sa depuneti o noua cererere cu documentele aferente
Buna ziua!Nu am primit din partea OCPI încheiere de respingere,dar mă înteresează de ce act autentic mai am nevoie pe lângă actele depuse la dosar,şi ce şanse am ca cererea mea să fie rezolvată în mod favorabil.
Poate nu ati citit bine instiintarea sau cei de la OCPI au sarit veun cuvant. Daca vi s-a cerut sa mai depuneti "un act autentic", ce act autentic scrie acolo? Ce denumire are? Poate fi orice certificat, oricare din actele pe care le-ati depus in copie sau un alt act pe care nu l-ati depus.
Cititi cu atentie instiintarea sau mergeti la OCPI si intrebati ce act trebuie sa mai depuneti.
Am fost la cartea funciară şi mi s-a comunicat următorul lucru :act autentic întocmit de notar, am fost la notar dar el nu ştie de ce act autentic mai au nevoie cei de la CI,deoarece eu am depus toate actele necesare ca cererea mea să fie soluţionată. La CI mi s-a spus că ştie notarul şi aşa m-au plimbat de la unul la altul o săptămână întreagă.Iar ultima oară mi s-a comunicat de la CI ,că deoarece nu am depus acel act autentic,cererea mea a fost respinsă şi urmează ca să primesc prin poştă încheiere de respingere.
Ce mai pot să fac în continuare, precizez că nu-mi pot scimba actul de identitate nici mie nici copilului meu pentru că în contract este trecut doar el.
Acum in incheierea de respingere o sa fie precizat ce act autentic mai trebuia sa depuneti. Apoi o luati de la capat depunand si acel act autentic.
Poate ca trebuia ca notarul sa autentifice o declaratie a dumneavoastra. O declaratie ca situatia reala a apartamentului este cea pe care o prezentati in documentele depuse la dosar.
Declaratia devine act autentic daca este facuta la notar (autentificata de notar).
Pacat ca nu ati intrat la un birou, un sef mai mic mai mare... la OCPI sa va explice de ce act autentic este nevoie.

Alte discuții în legătură

Plangere cf ContSters88252 ContSters88252 la art.50 din legea 7/1996 la : \\"(21) Împotriva încheierii registratorului-şef emise potrivit alin. (2) cei interesaţi sau notarul public pot formula ... (vezi toată discuția)
Vanzare fara documentatie cadastrala simona_vlad simona_vlad Am in fata un contract de vanzare cumparare cu incheiere de autentificare datat [b]decembrie 2010[/b]. Pina aici nimic anormal. Cu acest act cumparatorii ... (vezi toată discuția)
Refuz notar completare certificat de mostenitor MSandaC MSandaC Buna ziua, Ne confruntam cu urmatoarea situatie: In anul 1994 a decedat socrul meu, soacra si copiii au facut succesiunea dar nu au intabulat dreptul lor de ... (vezi toată discuția)