avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... plangere CF
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

plangere CF

la art.50 din legea 7/1996 la :
"(21) Împotriva încheierii registratorului-şef emise potrivit alin. (2) cei interesaţi sau notarul public pot formula plângere, în termen de 15 zile de la comunicare. Cererea de reexaminare şi plângerea împotriva încheierii se depun la biroul teritorial şi se înscriu din oficiu în cartea funciară. Oficiul teritorial este obligat să înainteze plângerea judecătoriei în a cărei rază de competenţă teritorială se află imobilul, însoţită de dosarul încheierii şi copia cărţii funciare.
(22) Plângerea împotriva încheierii se poate depune de cei interesaţi sau notarul public şi direct la judecătoria în a cărei rază de competenţă teritorială se află imobilul, situaţie în care instanţa va solicita din oficiu biroului teritorial comunicarea dosarului încheierii şi copia cărţii funciare, precum şi notarea plângerii în cartea funciară."


Plangerea de la pct.2.2 se refera la incheierea de carte funciara sau la incheierea data de registratorul sef si descrisa la pct.2.1 ?
Este obligatoriu ca prima data sa ma adresez cu cerere de reexaminare a Incheierii de carte funciara la biroul local OCPI? si numai dupa aceea ma pot adresa instantei?
Cel mai recent răspuns: ContSters88252 , utilizator 15:10, 4 Octombrie 2012
m-am adresat cu plangere impotriva incheierii de carte funciara direct instantei fara a urma procedura prealabila. daca imi respinge actiunea cum mai pot remedia situatia?ce ar trebui facut?
Plangerea se refera la incheierea de respingere de notare in cartea funciara a cererii formulate de persoana interesata
In termenul de 15 zile comunicat de OCPI in incheierea de respingere a cererii aveti posibilitatea sa depuneti eventual documentele suplimentar solicitate,in caz contrar formulati actiune in instanta impotriva OCPI
Atentie! in temeiul deciziei
RIL nr 72/15.10.2007 In cauzele ce au ca obiect plangerile privind cartea funciara intemeiate pe dispozitiile art 50 din Legea nr 7/1996republicata,Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara nu are calitate procesuala pasiva
speta este asa: exista un imobil in coproprietatea mea si a inca unei persoane. celalalt coproprietar a cerut la o OCPI intabularea unei constructii ridicate de mine si i s-a admis cererea.Bineinteles ca totul s-a facut fara ca eu sa fiu instiintat si nu puteam fi de acord cu intabularea. A fost emisa o INCHEIERE impotriva careia am depus Plangere la Judecatorie.Nu am urmat procedura prealabila de a depune o cerere de reexaminare la OCPI .Daca mi se respinge plangerea adresata Judecatoriei ce solutii am?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neconcordanta intre contractul de vc si extras cf wirtej wirtej in contractul de VC scrie clar: se vinde locuinta in suprafata utila de\\\" x mp \\\" reprezentind o cota indiviza de\\\" z % \\\"din imobil si odata cu ... (vezi toată discuția)
Completare acord mediere dupa pronuntarea hotararii aura6699 aura6699 In 2012 in baza acordului partilor (mediere), instanta a pronuntat o hotarire de expedient in proces partaj bunuri comune. In 2014 oficiul de cadastru a ... (vezi toată discuția)
Respingere notare cf kytina kytina Buna ziua, Am cerut notarea in CF a unui antecontract de v.c.si mi-a fost respinsa cererea cu drept de plangere in 15 zile.Intrebarile mele sunt urmatoarele: ... (vezi toată discuția)