in contractul de VC scrie clar: se vinde locuinta in suprafata utila de" x mp " reprezentind o cota indiviza de" z % "din imobil si odata cu locuinta se vinde si o cota indiviza de y % din partile de folosinta comuna,se anexeaza schita care face parte integranta din prezentul contract.se trece la intabulare si se intocmeste un plan releveu care corespunde cu schita anexata la contractul VC.dupa 6 ani se cere eliberarea unui extras CF si se constata ca :
1.suprafara utila din contract devine suprafata totala dar diminuata (notata mai sus cu x mp)
2.mica terasa mentionata in contractul de VC nu mai apare mentionata in CF
3.cota indiviza de y % din partile de folosinta comuna ale imobilului nu se mentioneaza nimic.
intrebare :ce sepoate face in acest caz pentru corectarea inscrisurilor din evidenta CF si trecerea datelor din contractul de VC ?,ce articole pot fi invocate ?.ma adresez instantei sau oficiului de cadastru si publicitate imobiliara bucuresti sector...?
multumesc tuturor celor care ma vor ajuta .cu stima wirtej.
Art.51 din Legea 7/1996 privind cadastrul si publicitatea imobiliara prevede urmatoarele:
"Art. 50. - (1) Incheierea se comunica celui care a cerut inscrierea sau radierea unui act sau fapt juridic, precum si celorlalte persoane interesate potrivit mentiunilor din cartea funciara, cu privire la imobilul in cauza, in termen de 15 zile de la pronuntarea incheierii, dar nu mai tarziu de 30 de zile de la data inregistrarii cererii.
(2) Incheierea de inscriere sau de respingere poate fi atacata cu plangere, in termen de 15 zile de la comunicare, la biroul teritorial. Plangerea impotriva incheierii se depune la biroul teritorial si se va inscrie din oficiu in cartea funciara. Oficiul teritorial este obligat sa inainteze plangerea judecatoriei in a carei raza de competenta teritoriala se afla imobilul, insotita de dosarul incheierii si copia cartii funciare.
(3) Hotararea pronuntata de judecatorie poate fi atacata cu apel.
(4) Hotararea judecatoreasca definitiva si irevocabila se comunica, din oficiu, biroului teritorial de catre instanta care s-a pronuntat ultima asupra fondului.
(5) Inscrierea facuta in temeiul acestei hotarari judecatoresti isi produce efectele de la inregistrarea cererii de inscriere la biroul teritorial.
(6) In cazul respingerii plangerii prin hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila, notarile facute se radiaza din oficiu.
Art. 51. - (1) Inscrierile si radierile efectuate in cartile funciare nu pot fi rectificate decat pe baza hotararii instantei judecatoresti definitive si irevocabile sau pe cale amiabila, in baza unei declaratii date in forma autentica, de titularul tabular, respectiv de titular, in baza unei documentatii cadastrale.
(2) Prevederile art. 50 se vor aplica in mod corespunzator."
Prin urmare, va puteti adresa direct Cadastrului, cu conditia sa aveti schita cadastrala intocmita.
Art.51 din Legea 7/1996 privind cadastrul si publicitatea imobiliara prevede urmatoarele:
(2) Incheierea de inscriere sau de respingere poate fi atacata cu plangere, in termen de 15 zile de la comunicare, la biroul teritorial. Plangerea impotriva incheierii se depune la biroul teritorial si se va inscrie din oficiu in cartea funciara. Oficiul teritorial este obligat sa inainteze plangerea judecatoriei in a carei raza de competenta teritoriala se afla imobilul, insotita de dosarul incheierii si copia cartii funciare."
ce se intimpla in cazul in care au trecut cele 15 zile in care am dreptul de plingere ?
Respingere notare cf
kytina
Buna ziua, Am cerut notarea in CF a unui antecontract de v.c.si mi-a fost respinsa cererea cu drept de plangere in 15 zile.Intrebarile mele sunt urmatoarele: ... (vezi toată discuția)