avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 480 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... respingere notare cf
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

respingere notare cf

Buna ziua, Am cerut notarea in CF a unui antecontract de v.c.si mi-a fost respinsa cererea cu drept de plangere in 15 zile.Intrebarile mele sunt urmatoarele: -trebuie un nou dosar (alta taxa ,alt antecontract legalizat).si daca am nevoie de asistenta juridica,trebuie facut un memoriu.. ceva... sau pur si simplu depun din nou documentele?
Cel mai recent răspuns: ContSters152499 , utilizator 14:02, 10 Iunie 2010
este important de stiut motivul respingerii...
In orice caz, pentru redepunere este necesara doar completarea unei noi cereri, documentele fiind atasate in copie xerox (originalele se afla deja in arhiva BCPI la dosarul respins si copiile ar trebui sa fie facute de referentii de la registratura), iar daca redepuneti documentatia in termen de 30 de zile, nu este necesar sa achitati inca o data taxa.
Este o procedura simpla, nu este nevoie de nici un fel de asisitenta juridica, este o problema pe care o puteti rezolva singura, fara ajutorul cuiva.
Succes!
Da, este bine de stiut care este motivul plangerii.
In functie de motivatie, puteti decide daca formulati plangere impotriva incheierii, sau depuneti o noua cerere de inscriere in CF.
Multumesc mult. s-a respins ptr. ca intre timp s-au- schimbat proprietari tabulari deci promitenti vanzatori au vandut terenul pe care urma sa construiasca bl. situatie este f. incurcata dar am facut rost de o copie a actului de v.c, dintre ei .Sa inteleg ca pot sa merg din nou la c f si sa depun acest document fara sa mai achit din nou 60 ro.

Sfatul meu este sa mergeti in audienta la registrator, inainte sa redepuneti dosarul (pentru a evita o noua respingere). Prezentati-i actele pe care le aveti acum, va avea si el dosarul respins, le va studia pe toate si va va spune ce aveti de facut pentru a va rezolva problema. Important este sa faceti asta cat mai repede, pentru a putea redepune dosarul fara sa mai platiti inca o data taxa.
V-am ascultat sfatul si acum cateva minute am sunat(imobilul este in alt judet )si am vorbit cu registratorul .sfatul a fost ca un nou dosar v-a primi o noua respingere ptr. ca nu am incheiat antecontractul cu noii proprietari.si sa fac o plangere impotriva incheierii.; in aceasta situatie eu cred ca-mi trebuie un sprijin ,poate sa faca aceasta actiune si un notar? si care ar fi "pretul" acestei plangerii

Alte discuții în legătură

Neconcordanta intre contractul de vc si extras cf wirtej wirtej in contractul de VC scrie clar: se vinde locuinta in suprafata utila de\\\" x mp \\\" reprezentind o cota indiviza de\\\" z % \\\"din imobil si odata cu ... (vezi toată discuția)
Cand ocpi,are calitate procesuala pasiva intr-o cauza... ContSters240032 ContSters240032 Va ros sa-mi spuneti,daca in cazul in care o persoana fizica,isi inscrie in Cartea Funciara fara a avea vre-un drept real, un teren,care nu la dobandit legal ... (vezi toată discuția)
Plangere cf ContSters88252 ContSters88252 la art.50 din legea 7/1996 la : \\"(21) Împotriva încheierii registratorului-şef emise potrivit alin. (2) cei interesaţi sau notarul public pot formula ... (vezi toată discuția)