avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... respingere notare cf
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

respingere notare cf

Buna ziua, Am cerut notarea in CF a unui antecontract de v.c.si mi-a fost respinsa cererea cu drept de plangere in 15 zile.Intrebarile mele sunt urmatoarele: -trebuie un nou dosar (alta taxa ,alt antecontract legalizat).si daca am nevoie de asistenta juridica,trebuie facut un memoriu.. ceva... sau pur si simplu depun din nou documentele?
Cel mai recent răspuns: ContSters152499 , utilizator 14:02, 10 Iunie 2010
Plagerea o puteti formula si dvs. personal (cu conditia sa aveti minime cunostinte de drept, deoarece va trebui sa o motivati in fapt si in drept), dar puteti lua legatura si cu un avocat pentru a va ajuta sa o formulati.
In orice caz, este o procedura destul de simpla: Formulati plangerea in termen de 15 zile de la comunicarea incheierii si depuneti-o la registratura OCPI-ului (depunerea plangerii nu presupune plata nici unui tarif). Mai departe, se va ocupa OCPI-ului cu intocmirea dosarului si inaintarea acestuia la judecatoria competenta cu judecarea dosarului.
Si nu, notarul nu va poate ajuta cu plangerea.
Inca o data multumesc Nu am nici cele mai vagi cunostinte de aceea va tot stresez pe acest forum v-am pus intrebarea ..daca un notar ma poate ajuta .. pentru ca un notar mi-a promis (binenteles telefonic ,gasit pe net) ca ..sa-l caut ca el imi noteaza antecontractul in cf si a ramas maine sa-i trimit actele ...acum incep sa ma mai gandesc ce sa fac....
Puteti incerca si varianta cu notarul; acesta nu va face dacat sa redepuna cererea de notare a promisiunii de instrainare. Daca acel antecontract de vanzare-cumparare nu poate fi inscris in cartea funciara, oricum cererea va fi respinsa iar.
Totusi, daca promitentii vanzatori nu mai sunt proprietari tabulari (asa cum ati afirmat mai inainte), nu se va mai nota promisiunea de instrainare in cartea funciara, in baza acelui antecontract.
Ultima modificare: Joi, 10 Iunie 2010
Paula Tudor, Consilier juridic
Legea 7/1996 a cadastrului si publicitatii imobiliare
Art. 49. - Dacă se constată că cererea de înscriere în cartea funciară nu întruneşte condiţiile legale, se va respinge printr-o încheiere motivată. Despre respingerea cererii se va face menţiune în registrul de intrare, în dreptul înregistrării acesteia, precum şi în cartea funciară.
Art. 50. - (1) Încheierea se comunică celui care a cerut înscrierea sau radierea unui act sau fapt juridic, precum şi celorlalte persoane interesate potrivit menţiunilor din cartea funciară, cu privire la imobilul în cauză, în termen de 15 zile de la pronunţarea încheierii, dar nu mai târziu de 30 de zile de la data înregistrării cererii.
(2) Încheierea de înscriere sau de respingere poate fi atacată cu plângere, în termen de 15 zile de la comunicare, la biroul teritorial. Plângerea împotriva încheierii se depune la biroul teritorial şi se va înscrie din oficiu în cartea funciară. Oficiul teritorial este obligat să înainteze plângerea judecătoriei în a cărei rază de competenţă teritorială se află imobilul, însoţită de dosarul încheierii şi copia cărţii funciare.
(3) Hotărârea pronunţată de judecătorie poate fi atacată cu apel.
(4) Hotărârea judecătorească definitivă şi irevocabilă se comunică, din oficiu, biroului teritorial de către instanţa care s-a pronunţat ultima asupra fondului.
(5) Înscrierea făcută în temeiul acestei hotărâri judecătoreşti îşi produce efectele de la înregistrarea cererii de înscriere la biroul teritorial.
(6) În cazul respingerii plângerii prin hotărâre judecătorească definitivă şi irevocabilă, notările făcute se radiază din oficiu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neconcordanta intre contractul de vc si extras cf wirtej wirtej in contractul de VC scrie clar: se vinde locuinta in suprafata utila de\\\" x mp \\\" reprezentind o cota indiviza de\\\" z % \\\"din imobil si odata cu ... (vezi toată discuția)
Cand ocpi,are calitate procesuala pasiva intr-o cauza... ContSters240032 ContSters240032 Va ros sa-mi spuneti,daca in cazul in care o persoana fizica,isi inscrie in Cartea Funciara fara a avea vre-un drept real, un teren,care nu la dobandit legal ... (vezi toată discuția)
Plangere cf ContSters88252 ContSters88252 la art.50 din legea 7/1996 la : \\"(21) Împotriva încheierii registratorului-şef emise potrivit alin. (2) cei interesaţi sau notarul public pot formula ... (vezi toată discuția)