avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 672 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Refuz notar completare certificat de mostenitor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Refuz notar completare certificat de mostenitor

Buna ziua,
Ne confruntam cu urmatoarea situatie: In anul 1994 a decedat socrul meu, soacra si copiii au facut succesiunea dar nu au intabulat dreptul lor de proprietate. Anul acesta a decedat soacra mea. S-a facut succesiunea dar intabularea a fost respinsa de OCPI pe motiv ca in primul certificat de mostenitor nu este mentionat numarul topo al apartamentului. Notarul refuza sa completeze certificatul de mostenitor deoarece, sustine el, la dosarul de succesiune nu exista un act din care sa reiasa acest numar si legea nu-i permite sa adauge acte la dosar. Se pare ca succesiunea s-a facut doar in baza titlului de proprietate. Notarul care a facut succesiunea a decedat intre timp iar arhiva lui a fost preluata de cel care refuza sa faca completarea. Intrebare: Exista intr-adevar o baza legala pentru refuzul lui si daca nu, ce ma sfatuiti sa fac? Noi, nestiind aceste amanunte, am luat avans pentru apartament iar in luna septembrie ar trebui sa perfectam actele.
Va mutumesc!
Cel mai recent răspuns: MSandaC , utilizator 20:55, 5 Aprilie 2016
Daca la data intocmirii Certificatului de mostenitor, nu exista cadastru si intabulare, acest lucru facandu-se ulterior eliberarii Certificatului de mostenitor, notarul public nu poate sa va rectifice/completeze actul.
Acestea existau, notarul nu a scos un extras CF de informare. Existau inclusiv contractul de construire, de credit, etc. Notarul a cerut titlul de proprietate iar soacra mea, femeie fara carte multa, nu a dus alte acte. Copiii erau si ei tineri si habar nu aveau ce se intampal.
Faceti cerere scrisa la notarul care a refuza eliberarea rectificarii.
Am facut dar refuza sa o primeasca. Ne-a spus ca in baza Legii 35 art.87 el nu poate sa ne rezolve cererea prin urmare nu are de ce sa o primeasca. Ne-a spus sa cerem intabularea in instanta, lucru care din cate am auzit poate dura ani de zile.
Insistati cu cererea. Sa va dea Incheiere de respingere.

Alte discuții în legătură

Rectificare act de mostenitor gabitza1007 gabitza1007 buna ziua. am si eu o mare problema. in anul 1972 bunicul meu impreuna cu bunica au cumparat un teren in suprafata totala de 299 mp. in anul 1987 bunica ... (vezi toată discuția)
Problema la intabulare bbv bbv Acum 6 luni am dat ca si avans suma de 500 de Euro unei doamne.Suma reprezenta avansul pentru o parcela de teren neantabulat.Cu cei 500 de euro doamna si-a ... (vezi toată discuția)
În certificatul de moștenitor apar erori de calcul al cotelor, dar notarul refuză încheierea de rectificare. cum pot rezolva această situație? Ana Giulia Ana Giulia Buna seara.In anul 2009 am făcut succesiunea după tatăl meu si in certificatul de Moștenitor apar erori(cote calculate greșit,erori matematice pur si ... (vezi toată discuția)