Buna ziua,
Ne confruntam cu urmatoarea situatie: In anul 1994 a decedat socrul meu, soacra si copiii au facut succesiunea dar nu au intabulat dreptul lor de proprietate. Anul acesta a decedat soacra mea. S-a facut succesiunea dar intabularea a fost respinsa de OCPI pe motiv ca in primul certificat de mostenitor nu este mentionat numarul topo al apartamentului. Notarul refuza sa completeze certificatul de mostenitor deoarece, sustine el, la dosarul de succesiune nu exista un act din care sa reiasa acest numar si legea nu-i permite sa adauge acte la dosar. Se pare ca succesiunea s-a facut doar in baza titlului de proprietate. Notarul care a facut succesiunea a decedat intre timp iar arhiva lui a fost preluata de cel care refuza sa faca completarea. Intrebare: Exista intr-adevar o baza legala pentru refuzul lui si daca nu, ce ma sfatuiti sa fac? Noi, nestiind aceste amanunte, am luat avans pentru apartament iar in luna septembrie ar trebui sa perfectam actele.
Va mutumesc!
Daca la data intocmirii Certificatului de mostenitor, nu exista cadastru si intabulare, acest lucru facandu-se ulterior eliberarii Certificatului de mostenitor, notarul public nu poate sa va rectifice/completeze actul.
Acestea existau, notarul nu a scos un extras CF de informare. Existau inclusiv contractul de construire, de credit, etc. Notarul a cerut titlul de proprietate iar soacra mea, femeie fara carte multa, nu a dus alte acte. Copiii erau si ei tineri si habar nu aveau ce se intampal.
Am facut dar refuza sa o primeasca. Ne-a spus ca in baza Legii 35 art.87 el nu poate sa ne rezolve cererea prin urmare nu are de ce sa o primeasca. Ne-a spus sa cerem intabularea in instanta, lucru care din cate am auzit poate dura ani de zile.
Problema la intabulare
bbv
Acum 6 luni am dat ca si avans suma de 500 de Euro unei doamne.Suma reprezenta avansul pentru o parcela de teren neantabulat.Cu cei 500 de euro doamna si-a ... (vezi toată discuția)