avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... 42 zile obligatorii de postnatal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

42 zile obligatorii de postnatal

Va rog sa ma lamuriti si pe mine.Sotia mea vrea sa isi ia concediu prenatal retroactiv incepand cu 7 ianuarie 2009. Vrea sa-si ia cele 84 zile de prenatal dau stie ce se intampla daca cumva nasterea nu are loc in aceste zile si depaseste cele 84 de zile si intra in cele 42 de zile obligatorii de postnatal. Se poate ca pentru acoperirea celor 42 de zile sa ia concediu fara plata sau concediu cu un alt cod diagnostic decat cel de maternitate? Se poate sa nu primeasca CIC din cauza ca nu intruneste cele 42 de zile obligatorii de postnatal?

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: pepe5 , utilizator 13:55, 23 Iunie 2009
E corect ce spuneti dvs. , dar numai daca d-na a fost internata . Si concediul pentru aparat ghipsat se poate acorda
retroactiv .... dar sa ramanem totusi in cadrul legal al problemei .;)
:offtopic:
zzenovia a scris:

E corect ce spuneti dvs. , dar numai daca d-na a fost internata . Si concediul pentru aparat ghipsat se poate acorda
retroactiv .... dar sa ramanem totusi in cadrul legal al problemei .;)


Cu ce am depasit " cadrul legal" al problemei?
Ati facut o afirmatie din care cei care citesc pot trage concluzii eronate. Am spus deja ca discutia era off topic.
Buna ziua!va rog frumos daca aveti timp sa ma lamuriti intr-o problema.Posibil sa nasc 31iulie-4august 2009 si ar vrea sa-mi iau cele 126 zile de care beneficiez ..astfel ...81 inainte de terman si 45 dupa nastere .
De la 1 mai am concediu de odihna 7 zile lucratoare,insemnd ca din data de 12 mai sa intru in prenatal.
Poate sa -mi spuna cineva daca procedez corect...pentru ca unele mamici spun ca daca nu ma incadrez in cele 42 zile de lauzie ..nu beneficiez de concediul maretnal(cel de 2 ani).
-mentionez ca sunt angajata de mai multi ani .
Multumesc frumos !
Teoretic nu are ce sa se intample. Concediul pentru crestere copil se acorda daca aveti venituri profesionale supuse impozitului pe venit. Alte conditionari nu sunt mentionate plus ca exista variante de-a va acoperi eventuala perioada care o depasiti, anuntand insa angajatorul.

Cel mai bine ar fi sa va sfatuiti cu medicul de familie sau medicul specialist care va va acorda concediul medical pentru sarcina si lauzie. Pana la urma acestia monitorizeaza sarcina iar concediile medicale se iau la recomandarea lor, nu cand ne dorim/planuim noi. Chiar daca ar fi sa mai stati o saptamana, maxim doua in plus la munca dupa data de 12 mai, nu cred sa fie o tragedie foarte mare ;)
Buna ziua !Va rog daca se poate sa ma lamuriti intr-o problema.Sunt insarcinata in 29 de saptamani(adica luna a7a de sarcina)iar dr de familie zice ca nu poate sa-mi dea concediu prenatal ptr ca nu intru in luna a8a decat la inceputul lunii iunie.Ceea ce ma nedumereste este faptul ca dr ginecolog spune ca in noua lege scrie ca se acorda co prenatal din saptamana 29 de sarcina .Probabilitatea de a naste este 20-31iulie.Intrebarea mea este care din doctori are dreptate ca afirmatiile se cam "bat cap in cap":).Multumesc anticipat!

Alte discuții în legătură

Concediu prenatal tundecsaba tundecsaba Cand se poate ia concediul prenatal? (vezi toată discuția)
Concediu prenatal si postnatal dragosgad dragosgad ma lamureste si pe mine cineva care este treaba cu concediul prenatal si postnatal. de la cite saptamini sse da sau ? sau care este treaba cu concediu medical ... (vezi toată discuția)
Care este numarul maxim de zile de concediu de lauzie care se poate acorda in cazul copilului nascut mort DanutzzaR DanutzzaR Buna ziua. Am o nelamurire in ceea ce priveste numarul de zile de concediu de sarcina si lauzie de care am dreptul in cazul in care am nascut un copil mort la ... (vezi toată discuția)