avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 316 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediu prenatal
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediu prenatal

Cand se poate ia concediul prenatal?
Cel mai recent răspuns: orca , utilizator 21:24, 25 Februarie 2010
Cand se poate lua? inainte de nastere...:thumbup: Din luna a 7-a, se poate intra in prenatal sau si mai repede, pentru risc de sarcina, din luna a V-a.
1. Medicul de familie sau medicul ginecolog care va are in supraveghere stie cel mai bine cand puteti intra in concediu de maternitate.
2. OUG 158/2005 spune:
Art. 24. -
(1) Concediul pentru sarcină se acordă pe o perioadă de 63 de zile înainte de naştere, iar concediul pentru lăuzie pe o perioadă de 63 de zile după naştere.
(2) Concediile pentru sarcină şi lăuzie se pot compensa între ele, în funcţie de recomandarea medicului şi de opţiunea persoanei beneficiare, în aşa fel încât durata minimă obligatorie a concediului de lăuzie să fie de 42 de zile calendaristice.
eu.ro.lex a scris:

Cand se poate lua? inainte de nastere...:thumbup: Din luna a 7-a, se poate intra in prenatal sau si mai repede, pentru risc de sarcina, din luna a V-a.

Prenatalul se poate lua doar din luna a 7 a - este evidentiata de cod indemnizatie si cod diagnostic- iar concediul pt sarcina cu risc are alt cod de indemnizatie, chiar daca e inainte de nastere nu e codificat ca prenatal. Daca ia prenatal din a V a luna nu mai beneficiaza de dreptul de a intra in cic, nu mai are cele 42 de zile obligatorii dupa nastere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

42 zile obligatorii de postnatal florin96 florin96 Va rog sa ma lamuriti si pe mine.Sotia mea vrea sa isi ia concediu prenatal retroactiv incepand cu 7 ianuarie 2009. Vrea sa-si ia cele 84 zile de prenatal dau ... (vezi toată discuția)
Cand pot sa intru in concediu prenatal? mihaelatucaliuc mihaelatucaliuc Buna seara, As dori sa stiu, in conditiile unei sarcini normale, cand se poate intra in prenatal? Legea prevede 63 zile inainte de nastere si 63 zile dupa, ... (vezi toată discuția)
Cine acorda concediul prenatal? danut_pisicut danut_pisicut Este adevarat ca medicul de familie nu poate acorda concediu prenatal mai devreme de 7 luni si 10 zile in baza recomandarii de catre medicul ginecolog al ... (vezi toată discuția)