avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 893 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie intretinere

am doi copii din doua casatorii si sant obligat sa platesc pensie de intretinere dupa cum urmeaza 16,66% celui din prima casatorie iar celui de al doilea 25% in urma unei ordonante presedentiale. am cerut recalcularea pensiei celui de-al doilea copil deoarece legea prevede un maxim de o treime pentru cel de-al doilea copil. AS DORI SA STIU DACA LA CALCULAREA PENSIEI CELUI DE AL DOILEA COPIL SE POATE LUA IN ACLCUL SI FAPTUL CA DIN VANITURILE MELE PLATESC SI RATA LA BANCA A FOSTEI SOTII AVAND CALITATEA DE COPLATITOR SI EA REFUZA SA PLATEASCA RATA IN VALOARE DE 600 LEI. MULTUMESC!!!!!
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 23:20, 3 Octombrie 2012
Nu se au in vedere alte obligatii de plata ale dvs la stabilirea cuantumului pensiei in raport de procentul legal prevazut de lege.

Aveti insa posibilitatea de a solicita acordarea intretinerii in natura si nu neaparat sub forma unor plati banesti periodice.
Debitorul întreținerii
Art. 527. - c.civ.
(1) Poate fi obligat la întreținere numai cel care are mijloacele pentru a o plăti sau are posibilitatea de a dobândi aceste mijloace
(2) La stabilirea mijloacelor celui care datorează întreținerea se ține seama de veniturile și bunurile acestuia, precum și de posibilitățile de realizare a acestora; de asemenea, vor fi avute în vedere celelalte obligații ale sale.
Dovada stării de nevoie
Art. 528.
Starea de nevoie a persoanei îndreptățite la întreținere, precum și mijloacele celui care datorează întreținere pot fi dovedite prin orice mijloc de probă.

Pentru al doilea copil, pensia de intretinere poate fi stabilita pana la 16.5 % ( si deci pana la 33% pentru doi copii in intretinere).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Majorare pensie intretinere daniela-florentina daniela-florentina sotul meu are un copil dintr-o relatie cu o fata nu a fost casatorit cu ea iar copilul implineste in septembrie 18 ani acum ii achita o pensie de intretinere ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara lemih lemih Sotul meu are dintr-o casatorie anterioara un copil pentru care plateste pensie alimentara. In cazul in care sotul meu accepta un job in strainatate, cum va fi ... (vezi toată discuția)
Art 525 Rapeanu  Mihaela Gianina Rapeanu Mihaela Gianina ce inseamna sintagma se va tine cont de ,, alte obligatii ale sale,, (vezi toată discuția)