avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Nerespectarea Antecontractului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Nerespectarea Antecontractului

Buna,
Am incheiat un antecontract notarial cu o firma de la care vreau sa cumpar un apartament, ce mentioneaza ca daca firma nu isi respecta responsabilitatiile, trebuie sa imi plateasca dublul avansului.
Cu o zi inainte de a incheia contractul le-am achitat valoarea apartamentului in totalitate #-o prin transfer bancar urmand ca ziua urmatoare sa incheiem contractul.
In dimineata zilei cu pricina vanzatorul a amanat data pe motive de sanatate, iar de atunci tot continua sa amane pe diferite motive, ultimul fiind ca daca mai amanam cateva luni va fi scutit de TVA si va face un profit mai mare (am toate e-mailurile trimise de dansii).
Imi putetispune va rog ce optiuni am in acest caz considerand ca inca vreau sa achizitionez acest apartament si nu sunt multumit doar cu dublul avansului.
Va multumesc anticipat.
Ultima modificare: Joi, 4 Octombrie 2012
schiopi, utilizator
Cel mai recent răspuns: schiopi , utilizator 14:10, 4 Octombrie 2012
~ Conținut șters la cerere ~
Va multumesc foarte mult pentru raspuns.
în situaţia în care după încheierea unui antecontract cu privire la teren, cu sau fără construcţii, una dintre părţi refuză ulterior să încheie contractul, partea care şi-a îndeplinit obligaţiile poate sesiza instanţa competentă care poate pronunţa o hotărâre care să ţină loc de act autentic.



Antecontractul poate fi valorificat doar ca o promisiune bilaterala de vanzare-cumparare care da dreptul promitentului cumparator sa ceara promitentului vanzator sa încheie actul în forma autentica sau, sã poate cere instantei judecãtoresti sã pronunţa o hotărâre care să ţină loc de contract.

Succes.

Ultima modificare: Joi, 4 Octombrie 2012
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Multumesc foarte mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz semnare contract de vanzare-cumparare DrHOOK. DrHOOK. Buna seara, Am un prieten care vinde un apartament,a facut un antecontract de vanzare-cumparare cu un cumparator care a obtinut un credit ipotecar. In ... (vezi toată discuția)
Antecontract si obligatii EnciuAlexandra EnciuAlexandra Buna ziua! Am incheiat un antecontract pt vanzarea unui apartament. Am primit avans 10.000e si restul de plata urmeaza sa I primesc o parte cash si restul ... (vezi toată discuția)
Nerespectarea antecontractului de vanzare-cumparare IronMemo IronMemo Buna dimineata.Va rog frumos daca ma poate ajuta cineva cu un raspuns. In data de 04.05.2015 am semnat un antecontract cu respectivul vanzator ,la care eu am ... (vezi toată discuția)