avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 291 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... calcul salarii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

calcul salarii

Un salariat este pontat 8 ore dar are si concediu medical in aceeasi zi pentru ca seara i s-a facut rau! Ii platesc cele 8 ore lucrate pentru ca a fost pontat , dar cu medicalul cum fac?
Daca il platesc cm cu ziua urmatoare imi da eroare, ziua inceperii cm diferita de data acordarii, cum e corect?
Ultima modificare: Joi, 4 Octombrie 2012
dana chifa, utilizator
Cel mai recent răspuns: dana chifa , utilizator 15:53, 8 Octombrie 2012
Platiti medicalul asa cum este scris, de la data inceperii lui.
Daca doriti sa fiti corecta, calculati suma cuvenita pentru cele 8 ore lucrate si o adaugati la calcul cu ce titlu doriti (alte drepturi, diverse sume, etc.).
Am avut astfel de cazuri si nu am modificat nimic la medical, ci la pontaj.
Problema este ca in ziua respectiva salariatul in cauza este suspectat de lipsa unor materiale de la locul de munca si ii convine situatia in care ar fi trecut in cm.
Seful lui nu accepta sa modifice pontajul!
Atunci poate reusiti sa modificati certificatul medical. Trebuie trimis formularul la medic sa corecteze si sa puna iar parafa pentru corectura, pe langa faptul ca si medicul trebuie sa corecteze in raportarea.lui catre casa de sanatate cu privire la certificatele eliberate.
Nu stiu cum o descurcati, ideea e ca nu puteti plati o zi de 2 ori !
Este vina salariatului ca a luat concediu medical in ziua respectiva desi stia ca a lucrat cele 8 ore corespunzatoare normei de lucru. Deci, ii refuzati concediul medical din acest motiv iar el, vrand, nevrand, se va duce si-l va schimba sau modifica astfel incat sa inceapa cu ziua urmatoare.

Faptul de a nu ponta un om care a venit la munca este fals in acte.

Alte discuții în legătură

Cum este corect la plata zi lucrata vs zi concediu medical razvan_radu razvan_radu Buna ziua! Cum trebuie platit un salariat care pe data de 18.10 2012 a lucrat 9 ore (8 ore program normal si 1 ora suplimentar) apoi in aceeasi dupa amiaza ... (vezi toată discuția)
Cum se ponteaza concediul medical pentru personalul care lucreaza in ture de 8 ore dorinelbraha dorinelbraha buna ziua cum se ponteaza concediul medical pentru personalul care lucreaza in ture de 8 ore? se trece in foaia de prezenta sambata si duminica? exista un ... (vezi toată discuția)
concediul medical razvan.razvan razvan.razvan Buna ziua, Am o intrebare referitor la pontarea concediului medical. Spre exemplu luam o luna in care sunt 21 zile lucratoare deci 168 ore. Daca concediu ... (vezi toată discuția)