avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 493 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie oprita din cauza datoriilor la banci
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie oprita din cauza datoriilor la banci

buna ziua .numele meu este andreea
vrea sa va intreb si eu daca am datorii la banca au dreptul sa imi opreasca toata indemnizatia la copii??si ce articol

va multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:03, 12 Octombrie 2012
cei care ma tot suna si ma ameninta cu oprireea indemnizatiei si ca imi pun sechestru pe casa desi ea nu este pe numele meu,eu nu sunt trecuta in contract este casa fratelui meu sunt o firma de avocatii dde recuperari. suma este de 2700 lei am zis sa le dau in rate timp de 2 luni si nu accepta
Trebuie sa rezistati la amenintari si presiuni.
N-au ce sa va faca, de aceea incerca sa va determine prin amenintari sa platiti.
le-am spus de legea scrisa de dvs si mi-au zis ca nu exista la ei .. aveam pe card 2o lei si ei deja mi iau oprit si mi-au blocat contul ca acum pe 15 sa imi opresca banii la copii

ce sa mai fac??
In acest caz nu va ramane decat sa faceti contestatie la executarea silita, in contradictoriu cu banca.
Se va adresa la judecatorie, se plateste taxa de timbru, se administreaza dovezi. V-ar prinde bine ajutorul uni avocat.
freeelis a scris:

1. daca sunteti beneficiara in baza OUG nr.148/2005
Art. 15. - Drepturile prevazute de prezenta ordonanta de urgenta nu pot fi urmarite silit decat in vederea recuperarii, conform legii, a sumelor incasate necuvenit cu acest titlu.

sau
2. daca sunteti benficiara in baza OUG nr.111/2010
Art. 20 (1) Drepturile prevazute de prezenta ordonanta de urgenta nu pot fi urmarite silit decat in vederea recuperarii, conform legii, a sumelor incasate necuvenit cu acest titlu.

Prin urmare, indemnizatia pentru CCC nu poate fi supusa executarii silite ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatia de crestere a copilului zamfircristian zamfircristian o banca are voie sa_ti traga din cont bani , respectiv de pe cardul de salarii, bani proveniti din dreptul copilului, respectiv indemnizatia de crestere a ... (vezi toată discuția)
Poprire indemnizatie lavinia_serban lavinia_serban Acum doi am facut un credit la Cetelem, iar in ultima periaoda, mai bine de 4-5 luni nu am platit ratele, si m-am trezit ca mi s-a pus poprire pe contul ... (vezi toată discuția)
Blocare cont bancar Gabriela simu Gabriela simu Buna ziua, am o rata lunara la banca pentru un credit de nevoi personale. Nu am platit ratele de un an. Acum sunt acasa pentru cresterea copilului. In luna mai ... (vezi toată discuția)