avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Retinere cheltuieli executare.
Discuție deschisă în Executare silită

Retinere cheltuieli executare.

In conditiile in care s-a incheiat un contract cu executorul judecatoresc pt incasare debit iar debitul a fost lichidat prin cesiune de creante de catre alta firma (firma respectiva solicitand expertului judecatoresc sa intrerupa executarea) e normal sa fie retinute cheluielile de executare de la giranti?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: BEJ Sahlian , Executor judecatoresc 10:39, 5 Octombrie 2012
In lipsa unei hotarari judecatoresti definitive,solicitarea partii de intrerupere procedura de executare silita,nu are temei legal,respectiv etapele si procedura trebuie sa fie constinuate de catre executorul judecatoresc
In situatia in care debitorul principal refuza sau nu detine bunuri prin care sa fie executat silit ,
executorul judecatoresc cu scopul legitim de recuperare suma dispusa de instanta de judecata dispune procedura executarii silite impotriva girantului
sa inteleg ca taxele catre executorul judecatoresc vor fi recuperate de la giranti.
Multumesc!
ynocentta a scris:

In lipsa unei hotarari judecatoresti definitive,solicitarea partii de intrerupere procedura de executare silita,nu are temei legal,respectiv etapele si procedura trebuie sa fie constinuate de catre executorul judecatoresc
In situatia in care debitorul principal refuza sau nu detine bunuri prin care sa fie executat silit ,
executorul judecatoresc cu scopul legitim de recuperare suma dispusa de instanta de judecata dispune procedura executarii silite impotriva girantului

Raspuns categoria off tpoic pentru ca este total pe langa subiect!
Daca s-a solicitat incetarea executarii silite de catre creditor (asta inteleg din mesaj) acesta este obligat sa achite executorului onorariul si cheltuielile de executare.
bejsd a scris:

Daca s-a solicitat incetarea executarii silite de catre creditor (asta inteleg din mesaj) acesta este obligat sa achite executorului onorariul si cheltuielile de executare.

Autorul topicului nu a facut precizarea ca incetarea executarii silite a fost solicitata de catre creditor

Ultima modificare: Joi, 4 Octombrie 2012
ynocentta, utilizator
ynocentta a scris:

bejsd a scris:

Autorul topicului nu a facut precizarea ca incetarea executarii silite a fost solicitata de catre creditor

Eu asta inteleg de aici:

cesiune de creante de catre alta firma (firma respectiva solicitand expertului judecatoresc sa intrerupa executarea)

Ce-i drept nu scrie mot-a-mot dar, cu putin efort, se subintelege oarecum.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se mai poate cere executarea silita sau s-a prescris? narcisa_salbatica narcisa_salbatica Un credit contractat in 2008, achitat la zi pana in octombrie 2009 (ultima rata achitata)... pe parcursul acestei perioade, 2 somatii de plata, identice (doar ... (vezi toată discuția)
Rata neplatite si somatie de plata krysty30 krysty30 buna seara,am si eu o problema,am facut acum cativa ani o rata la o firma de unde am cumparat ceva in rate,am platit cam jumatate din rate lunare pana am ramas ... (vezi toată discuția)
Executare silita la alta adresa- impotrivire la executare doru533 doru533 Buna ziua!Am avut o executare silita pentru un credit .Numai ca hotararea a fost data la adresa pe care o aveam in buletin la data creditarii.Intre timp in ... (vezi toată discuția)