avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 879 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... pacalita sa semnez un contract
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

pacalita sa semnez un contract

Din prostie, am fost ademenita de o "firma de impresariat pentru copii" nu numai sa le platesc cei 220 RON pe care i-am dat pana acum, dar aparent din contractul semnat de mine reiese ca mai am de platit 250 Euro. Cand am cautat firma pe internet am hasit articole despre "tepele" pe care le-au dat in mai multe orase si am refuzat sa mai platesc restul de bani. Ma pot da in judecata? Pot ei chiar sa castige si sa ceara si penalitati de intarziere?? Cum as putea sa ma apar de consecintele lipsei mele temporare de ratiune?
Cel mai recent răspuns: smeagull , utilizator 08:52, 8 Octombrie 2012
Care este obiectu contractului?
In afara de reputatia proasta de pe net, ce aveti de reprosat firmei?
Obiectul real al contractului (scris negru pe alb) este aparent doar un album de 20 de fotografii.
Am de reprosat faptul ca verbal era vorba de o impresariere a copilului, cursuri de actorie si prezentari de moda "garantate". In plus am fost grabita sa semnez "pe loc", conditiile contractului fiind "confidentiale".
Eu am avut impresia ca documentul pe care il semnez este pentru suma platita deja (150 RON) - taxa amatori?? si ca trecerea la "profesionisti" o putem realiza sau nu la un termen ulterior, daca eram multumiti de cum evolua cariera fetitei. Totusi in contract mi s-a trecut cu pixul o data ferma pana la care eram OBLIGATA sa platesc cei 250Euro, dar nu era mentionat nimic altceva decat albumul de 20 de fotografii.

Este in totalitate responsabilitatea dvs. daca nu ati fost atenta ce ati semnat, si daca ati semnat un contract cu datele in alb.

In general, puteti fi data in judecata pentru a plati intreaga suma trecuta in contractul pe care l-ati semnat.

Ati putea incerca sa obtineti anularea contractului in instanta pentru ca ati fost indusa in eroare la semnare, dar pentru asta trebuie sa aveti dovezi. De obicei martori care sa nu va fie rude apropiate.

eu unul, sa fiu in locul dvs., nu as plati decat dupa ce m-ar da in judecata. as risca sa platesc atunci si cheltuielile de judecata in plus, dar as incerca sa ma apar atunci invocand nulitatea contractului.
daca as avea martori in legatura cu semnarea contractului, as mai ameninta cu o mica plangere penala pentru inselaciune in conventii (nu cred ca are sanse plangerea penala, dar merita incercat)

Pe viitor, mare atentie ce semnati! Am observat in timp ca numai noi, romanii, avem o "jena" ( = combinatie intre rusinea de a recunoaste ca nu am inteles, ca ne trebuie mai mult timp sa ne hotaram sau sa citim actele, + curtoazie excesiva, + politete, + rusine sa ne aratam neincrederea in partener sau sa aratam ca ne pasa de cei 250 de euro, + naivitate + foarte slaba rezisenta la influenta psiholgica atzeparilor cu experienta) sa cerem lamuriri despre ce semnam, sau sa nu semnam nimic necitit, neclar...
orice alte natii am intalnit, n-au nici o ezitare sa te puna sa le explici de 100 de ori si sa rescrii contractul de 50, si tot sa nu semneze, si sa mai vina si maine sa mai parcurgeti odata contractul. Si am mai invatat si ca profesionistii onesti n-au nimic impotriva acestor lamuriri si modificari, si ca este perfect normal sa se intample asa.

Multumesc
Ca de obicei, smeagull are dreptate. Unde are. Unde nu, nu. :magic:

Cam cît de apropiate ar trebui să nu fie rudele? Sper că nu mai apropiate decît permite codul de procedură civilă.

:bow:

Alte discuții în legătură

Dubii agentie modeling! dellya dellya De curand fiica mea de 1 an si 3 luni a fost selectata de catre agentia D.S.M.,pt divers activitati (reclame,cataloage produse etc). Apoi a fost aleasa pt ... (vezi toată discuția)
Dovezi in caz de anulare contract de intretinere potyi potyi Buna ziua, cazul nostru se prezinta astfel: am facut un contract de intretinere cu o doamna in varsta care nu are pe nimeni, si care are handicap grad unu ... (vezi toată discuția)
Martor contract de imprumut romex romex Va rog sa-mi spuneti daca pe un act de imprumut -ante contract de vanzare cumparare , ca martor este trecuta o persoana decedata , iar partea care a semnat ... (vezi toată discuția)