avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 640 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dovezi in caz de anulare contract de intretinere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dovezi in caz de anulare contract de intretinere

Buna ziua,

cazul nostru se prezinta astfel: am facut un contract de intretinere cu o doamna in varsta care nu are pe nimeni, si care are handicap grad unu de nevazator.
Dansa a avut mai multe testamente facute inaintea noastra , 22 la numar. Eu mi-am indeplinit datoria de intretinator (mancare , curatenie, plata facturi etc.)

s-a intamplat in iunie anul acesta ca socrul meu cu care stam impreuna ,sa se imbolnaveasca grav(infarct miocardic, tumoare pulmonara cu metastaze) , in necazul in care eram, o tratam pe batrana la fel dar timp de 3-4 saptamani nu am facut curat. Curat inseamna dat cu aspiratorul si sters praful si de adunat de peste tot resturile de mancare pe care le lasa peste tot.

Saptamana trecuta am primit o notificare de la un avocat prin care ma ameninta cum ca in cazul in care nu-mi asum obligatiile din contractul de intretinere va formula cerere de chemare in judecata.
in aceasta notificare se face referire mai ales la spalarea hainelor, curatenia locuintei si deplasarea la medic.

Eu am recitit cu atentie contractul , dar nu scrie nicaieri ca trebuie sa-i fac curat si sa-i spal hainele.... nu ca nu le-as face...dar am trecut printr-o perioada de calvar si chiar am uitat de hainele ei...
Daca m-ar fi atentionat, le-as fi facut, dar dansa a ales aceasta cale.
Intrebarea mea este: ce documente ar trebui sa am la mana, in caz de chemare in judecata, pe viitor?
chitante, facturi.... le platesc dar sunt pe numele ei...cum demonstrez ca eu le-am platit? si in plus nu vede nimeni ca-i duc de mancare sau ca ii fac curat, decat parintii mei si socrii...care din cate am inteles nu pot fi martori.Chiar daca am semna o hartie in fiecare luna ca i-am asigurat tot, ea fiind nevazatoare ar putea spune ca n-a vazut ce a semnat....

multumesc

Cel mai recent răspuns: smeagull , utilizator 16:11, 13 August 2010
Martorii (altii decat rudele) sunt cheia.
gasiti-va martori: ca ati fost, ca ati platit, ce i-ati dus.
Un prieten, doi, vecini ai intretinutei.
Si pastrati chitantele in original, si orice alte dovezi care va leaga pe dvs. de acele chitante (legat mai aales de orele la care s-au platit: poate bonuri de benzina, poate dovezi ca v-ati invoit de la serviciu sa mergeti la curent, poate chitantele dvs. proprii care au ora de plata apropiata).
imi pare rau, dar va sfatuiesc sa ganditi ca la razboi :(

daca as fi nebun, v-as sfatui sa faceti periodic si poze ale casei + doamnei, dupa ce faceti curat, si sa pastrati bonurile de alimente, medicamente, detergenti.
noroc ca nu-s nebun :">
Ultima modificare: Vineri, 13 August 2010
smeagull, utilizator
Da, m-am gandit si eu la varianta cu poze...dar mi se parea ca ar fi o violare al intimitatii dansei...dar daca-i razboi....atunci sa fie razboi! plus ca noi am investit deja in casa care reprezinta obiectul contractului.
Oricum, faceti cumva sa aveti martori, indiferent de poze sau ne-poze...
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de intretinere balazszsuzsa balazszsuzsa Buna seara, am un contract de intretinere, in care eu sunt intretinatoarea, si intretinuta nu mai mananca de la mine de doua saptamani (merge pe al vecini si ... (vezi toată discuția)
Clauza contract de intretinere potyi potyi Buna ziua, Revin cu o problema cu contractul de intretinere. . Punand raul in fata , am cateva nedumeriri.Situatia se prezinta astfel: - doamnei batrane ... (vezi toată discuția)
Contract de intretinere balazszsuzsa balazszsuzsa Buna seara, am un contract de intretinere (in care trebuie sa asigur medicamente, hrana, curatenie,si spitalizare), in care intretinuta refuza orice beneficiu ... (vezi toată discuția)