Revin cu o problema cu contractul de intretinere. . Punand raul in fata , am cateva nedumeriri.Situatia se prezinta astfel:
- doamnei batrane cu care urmeaza sa incheiem contractul nu-i prea place curatenia....si nu ma refer aici la faptul ca nu face....ci la faptul ca nu mentine nici 2 ore curatenia pe care o fac la ea.
- in plus de asta umbla neingrijita pe strada, noi fiind plecati toata ziua , n-o pot controla sa fie imbracata cu haine curate sau sa fie incaltata cu incaltarile bune, pe cele vechi nu vrea sa le aruncam....)
- refuza sa-i fac baie...
Acestea fiind conditiile ma gandeam cum as putea sa fiu cu un pas inaintea ei in cazul rezilierii contractului ? Cum as putea eu dovedi faptul ca fac curat saptamanal daca nu se mentine nici 2 ore? sau ca-i spal rufele daca n-o pot convinge sa se schimbe de cele murdare? Noi ne-am gandit sa facem poze inainte de prestarea vreunui serviciu .... sau la sfarsitul fiecarei luni sa semneze o declaratie cum ca a primit intretinerea cuvenita .....Exista alta solutie pentru problema noastra?
Ar trebui sa va dati cat mai mult nteresul pentru ca aceasta batrana fata de care va veti obliga , sa aiba conditii mai bune de viata. Chiar daca va da dovada de indaratnicie , stiti ca batranii se comportauneori precum copiii , sa incercati a o convinge ca este in interesul sau sa aiba loc o schimbare si ca dvs. doriti sa va achitati indatoririle cat mai bine, pentru a nu fi acuzati pe nedrept de neglijenta. Ar fi bine apoi, sa cautati a avea si martori care sa poata atesta , in caz ca lucrurile vor iesi altfel decat v-ati propus, buna dvs. credinta si bunele intentii. Intrucat refuzurile persoane i indreptatie la intretinere , de a i se acorda ingrijirile corespunzatoare, nu pot constitui motive pentru desfiintarea contractului.