avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general deductibilitate cheltuiala
Discuție deschisă în Contabilitate în general

deductibilitate cheltuiala

Buna ziua,

Cheltuiala cu asigurarea casco in baza unui contract de comodat se poate deduce in proportie de 50%?
Contractul de comodat este incheiat intre pers.fizica proprietarul masinii si un cabinet individual al carui titular este tot aceeasi persoana.
Pe chitanta cu casco apare numele persoanei fizice.

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: soficu cristina , utilizator 14:34, 5 Octombrie 2012
numai daca masina este gaj pentru un credit luat de persoana juridica.
Punctul 492 se modifică şi va avea următorul cuprins:

„Codul fiscal:

Cheltuieli

Art. 21

[…]

t) 50% din cheltuielile aferente vehiculelor rutiere motorizate care nu sunt utilizate exclusiv în scopul activităţii economice, cu o masă totală maximă autorizată care să nu depăşească 3.500 kg şi care să nu aibă mai mult de 9 scaune de pasageri, incluzând şi scaunul şoferului, aflate în proprietatea sau în folosinţa contribuabilului

În cadrul cheltuielilor aferente vehiculelor rutiere motorizate supuse limitării fiscale se cuprind cheltuielile direct atribuibile unui vehicul, inclusiv cele reprezentând: impozitele locale, asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto, inspecţiile tehnice periodice, rovinieta, etc.


Se face referire la ,, aflate in proprietatea sau in folosinta contribuabilului" iar la enumerarea cheltuielilor fiind etc., inseamna ca mai sunt si altele.
Intrebarea mea este:
Comodatul fiind o folosinta a autoturismului iar asigurarea casco fiind incheiata pt.acesta de ce nu ar fi deductibila?
Va rog dati-mi niste argumente solide cu privire la aceasta situatie, in cazul in care considerati nedeductibila cheltuiala casco.
Multumesc pentru orice parere.
Chiar nu stie stie nimeni raspunsul la aceasta speta sau macar o parere?:-/
folosinta este data de leasing, in speta expusa.
mai exact, Art.21, alin(4) lit n
Codul fiscal:-nu sunt deductibile

n) cheltuielile cu primele de asigurare care nu privesc activele contribuabilului, precum ºi cele care nu sunt aferente obiectului de activitate, cu excepþia celor care privesc bunurile reprezentând garanþie bancarã pentru creditele
utilizate în desfãºurarea activitãþii pentru care este autorizat contribuabilul sau utilizate în cadrul unor contracte de închiriere sau de leasing, potrivit clauzelor contractuale;

Alte discuții în legătură

Deductibilitate prima asigurare casco Cocoara Beatrice Cocoara Beatrice Buna ziua Am incheiat asigurare Casco pentru o masina achizitionata in leasing si nu stiu daca primele de asigurare sunt deductibile la calcul impozit pe ... (vezi toată discuția)
Deducere cheltuiala cu itp la masina pe firma NNorbert NNorbert Buna ziua Avem o masina pe firma la care deduc 50% din combustibil, intrebarea mea ar fi cum se contabilizeaza daca s-a facut ITP-ul pentru masina ... (vezi toată discuția)
Deducere pe baza contract comodat flay flay Buna ziua. In cazul in care Admin unei societati face un contract de comodat cu firma sa pentru masina personala. Ce se poate deduce pe langa combustibil si ... (vezi toată discuția)