avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 720 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... probleme cu fosta sotie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

probleme cu fosta sotie

Sunt divortat dar locuiesc inca cu fosta sotie si cei 2 baieti de 30 si 26 ani intr-un apartament de 3 camere, sufrageria fiind de trecere.
Dansa nu vrea sa accepte sa fiu vizitat de viitoarea sotie, nici macar cand ea nu e acasa
Zice ca va face scandal daca vine pe la mine , ca cheama politia.
Bani de gazda sau de partaj nu am.
Intrebarea este daca are dreptul sa se opuna sa fiu vizitat
Si eventual un sfat despre ce as putea face ca sa rezolv situatia
Pt ca nu putem imparti 3 camere la 4 insi.
Sufrageria e destul de mare 5X5m, ar putea fi impartita in doua dar nu vor.
Va rog un sfat pertinent . Viitoarea sotie nu are locuinta.
Cel mai recent răspuns: DoruD , utilizator 20:38, 6 Octombrie 2012
E o situatie urata, n-o puteti obliga pe fosta sotie sa accepte vizita unor terte persoane, dar nici dansa nu va poate obliga sa n-o primiti in vizita.. veti fi intr-un scandal continuu. Faceti partaj
Partaj pe cote-parti (va impartiti camerele) daca altfel nu se poate. Copiii nu intra la partaj. Daca nu doreste asa, treceti cu vederea pretentiile ei si vedeti-va de viata. Oricine are dreptul sa isi refaca viata. Nu are dreptul sa va impuna cine va viziteaza atata timp cat aveti domiciliul acolo si sunteti coproprietar.
Discutati serios cu ea sa va lase sa va vedeti de viata privata pe care vi-o incalca. Daca va mai ameninta cu politia pentru faptul ca sunteti vizitat, amenintati-o si dumneavoastra tot cu politia ca se baga in viata privata a dumneavoastra. Sunteti barbat. Nu va mai este sotie.
Ultima modificare: Joi, 4 Octombrie 2012
tarkan, utilizator
Deocamdata proprietatea e de-a valma.. nu se stie cat si ce are din acea casa fiecare.. asa ca viata intima .. sa mai astepte pana la partaj.
Dincolo de scandal ( pe care daca-l face, puteti chema politia), sotia ar putea sa-i faca plangere la politie viitoarei dvs sotii.
Am cerut Tribunalului la divort sa-mi acorde o camera in folosinta exclusiva si mi-au respins aceasta cerere.
Mi se pare ca am platit o taxa de vreo 8 Roni pt asta.
Partajul pe cote parti presupune o taxa de 3% din valoarea bunului partajat ca si la partajul normal? ca atunci mai bine fac partaj normal (nu pe cote parti)
Deci in concluzie inteleg ca fosta sotie ar putea face plangere pt ca viitoarea sotie i-a incalcat proprietatea (atata timp cat nu se stie ce e al meu si ce e al ei).
Iar eu pot face plangere pt ca s-a bagat in viata mea privata, da?am inteles bine? si sa platim fiecare cate o amenda fara a rezolva nimic. Buna afacere!!!!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie intre (viitori) soti wazz wazz Buna ziua, Sunt divortat, am doi copii majori, studenti, din o casatorie anterioara, si un apartament 3 camere donat(pana in momentul de fata, nepartajat ... (vezi toată discuția)
Evacuare zeciualex zeciualex am fost evacuat din imobil proprietate proprie de fosta sotie pe ordonanta prezidentiala 581 c.p.c intrebarea e unde o sa locuiesc pana la partaj ea ... (vezi toată discuția)
Fostul sot sta in concubinaj in casa noastra aflata in partaj. o pot evacua pe concubina? sau pe amandoi ? zeita_zeita zeita_zeita Buna ziua Va rog sa ma ajutati cu o problema. Fostul meu sot sta in concubinaj in casa familiala construita impreuna in timpul casniciei noastre. Noi am ... (vezi toată discuția)