avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 847 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... case nationalizate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

case nationalizate

Buna ziua!
Ma numesc Mihaela Cristache si doresc sa adresez o intrebare, dar adaug cateva informatii: in anul 1998 parintii mei au cumparat in baza legii 112/1995 un imobil intr-o curte in care mai locuiesc 2 familii.
INTREBARE: As dori sa stiu cum vor proceda parintii mei pentru a cumpara terenul aferent imobilului respectiv si cota parte din curtea in care locuiesc.
Stiu doar ca art.21 din legea 112/1995 consacra dreptul persoanelor care au dobandit constructiile de a obtine si dreptul de propietate asupra trenului aferent constructiei.(?), ..., dar in contractul de vanzare cumparare exista o clauza care prevede ca acel contract este valabil doar pe durata existentei constructiei.
... va multumesc respectuos

Alte discuții în legătură

Intrebare gianialex-nicoleta gianialex-nicoleta sunt al treilea proprietar al unei case cu legea 112,dar care nu s-a revendicat,va rog sa imi spuneti daca cu terenul aferent casei in suprafata de 66 mp,pe ... (vezi toată discuția)
Teren aferent constructiei janblanaru janblanaru Sunt in proces de cca 3 ani la fond, si s-a dat sentinta :se respinge actiunea ca nefondata.Am deschis actiune pentru nulitate absoluta partiala a deciziei ... (vezi toată discuția)