avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Imobil legea 112/ 2005- cum pot sa intru in posesia ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Imobil legea 112/ 2005- cum pot sa intru in posesia terenului aferent pe care plătesc impozit

Se poate cumpăra teren de la stat al am an folosință
Cel mai recent răspuns: Viviana.stela , utilizator 02:42, 18 Iulie 2017
Consider ca nu cunoateti exact modalitatea de achizitionarea casei , deoarece Lege invocata prevede : "Legea nr. 112/2005 pentru aprobarea O.G. nr. 9/2005 privind creşterile salariale ce se vor acorda în anul 2005 personalului bugetar salarizat potrivit O.U.G. nr. 24/2000 privind sistemul de stabilire a salariilor de bază pentru personalul contractual din sectorul bugetar şi personalului salarizat potrivit anexelor nr. II şi III la Legea nr. 154/1998 privind sistemul de stabilire a salariilor de bază în sectorul bugetar"
Daca ati cumparat casa prin legea 112/ 1995, casa sau apartament , legea prevede ca
odata cu vanzarea si dobindirea dreptului de proprietate asupra apartamentelor se dobindeste si dreptul de proprietate asupra terenurilor aferente, asa cum au fost determinate la data trecerii in proprietatea statului , cu exceptia suprafetelor ocupate si aferente altor constructii si dotari edilitare realizate, cu aprobari legale, dupa aceasta data.
In cazul in care apartamentul care se vinde se afla intr-o cladire cu mai multe apartamente, ceilalti cumparatori dobindesc cota-parte din proprietatea indiviza asupra tuturor partilor de constructii si instalatii, precum si asupra dotarilor, care, prin natura lor, nu se pot folosi decit in comun.
Cota de proprietate se dobindeste indiferent de cladirea, scara sau etajul la care este situat apartamentul.
In privinta terenurilor, dispozitiile legii se aplica in mod corespunzator.
Cotele de proprietate la care se determina proportional cu suprafata construita.
In baza contractului devanzare cumparare, cumparatorul casei sau a apartamentului va cere inscrierea dreptului sau in evidentele de publicitate.
Pentru lamuriri puteti scrie in privat
Ultima modificare: Duminică, 12 Februarie 2017
BEJENARU PETRU, Expert judiciar
Bună seara eu am casa cumpărată și terenul de supraveghere casa eu mama reverit la terenul curti ce depășește cel de supraveghere casa locuiesc an acestara imobil cu acte din 1980 plătesc ghiria pe teren va mulțumesc dacă știți vreo lege pentru as intra an propietate cu tot cu teren

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea 112 nicole66 nicole66 Am cumparat o casa cu legea 112 in anul 2005 iar pe C.F scrie ca terenul de 900 m2 ramane in propietatea statului. Din 2005 am platit impozit pe casa si ... (vezi toată discuția)
Retrocedare teren auxiliar casei nationalizate alexandra-o alexandra-o Buna ziua! Problema este legata de retocedarea terenului auxiliar unei case nationalizate. Terenul pe care este situata locuinta a fost cumparata de catre ... (vezi toată discuția)
Intrebare gianialex-nicoleta gianialex-nicoleta sunt al treilea proprietar al unei case cu legea 112,dar care nu s-a revendicat,va rog sa imi spuneti daca cu terenul aferent casei in suprafata de 66 mp,pe ... (vezi toată discuția)