Sunt in proces de cca 3 ani la fond, si s-a dat sentinta :se respinge actiunea ca nefondata.Am deschis actiune pentru nulitate absoluta partiala a deciziei data de Primar, care in 23.12.2005, a acordat prin dispozitie, in totalitate terenul de sub constructie si cel aferent constructiei, fostei proprietarese, care este plecata in Grecia inca din 1951.Locuinta a fost cumparata in temeiul Lg.112/1995,in anul1997,de catre autorii mei. In contractul de V-C, terenul aferent este trecut -dat in folosinta pe durata existentei constructiei.Atat autorii mei cat si eu am facut demersuri la toate forurile competente, pentru a dobandi terenul de sub casa si aferent constructiei, in proprietate ,care in final au fost redirijate la Primarie, si care ne-a raspuns: cf. art37 din Normele Metodologice de aplicare a lg. 112/1995ca:odata cu dobandirea dreptului de proprietate asupra constructiei se dobandeste si dreptul de proprietate asupra terenului aferent. Terenul ramane in proprietatea statului si in administratia RAEDPP C-ta.Nu inteleg de ce s-a dat acea sentinta . Ce a constituit ,,NEFONDATA" si ce va trebui sa fac. Ce sanse am.Va multumesc anticipat.J.B.
Din păcate, nu văd nici o şansă de câştig pentru dvs. Dacă aţi fi reuşit să cumpăraţi terenul pe Legea 112, poate că aş fi zis altceva, dar, în situaţia expusă, nu cred că mai aveţi şanse.
Legea 112 a fost o lege prin care, în general, Statul a vândut un lucru care nu a fost al lui, niciodată. Dacă aţi fi fost cumpărător şi al terenului, s-ar fi putut argumenta buna-credinţă a dvs, dar aşa, nu este cazul. Nu contează, deci, ce demersuri aţi făcut, deoarece acestea nu s-au finalizat cu cumpărarea terenului.
În situaţia în care: terenul aferent este trecut -dat in folosinta pe durata existentei constructiei - nu există un titlu de proprietate.