avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... teren aferent constructiei
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

teren aferent constructiei

Sunt in proces de cca 3 ani la fond, si s-a dat sentinta :se respinge actiunea ca nefondata.Am deschis actiune pentru nulitate absoluta partiala a deciziei data de Primar, care in 23.12.2005, a acordat prin dispozitie, in totalitate terenul de sub constructie si cel aferent constructiei, fostei proprietarese, care este plecata in Grecia inca din 1951.Locuinta a fost cumparata in temeiul Lg.112/1995,in anul1997,de catre autorii mei. In contractul de V-C, terenul aferent este trecut -dat in folosinta pe durata existentei constructiei.Atat autorii mei cat si eu am facut demersuri la toate forurile competente, pentru a dobandi terenul de sub casa si aferent constructiei, in proprietate ,care in final au fost redirijate la Primarie, si care ne-a raspuns: cf. art37 din Normele Metodologice de aplicare a lg. 112/1995ca:odata cu dobandirea dreptului de proprietate asupra constructiei se dobandeste si dreptul de proprietate asupra terenului aferent. Terenul ramane in proprietatea statului si in administratia RAEDPP C-ta.Nu inteleg de ce s-a dat acea sentinta . Ce a constituit ,,NEFONDATA" si ce va trebui sa fac. Ce sanse am.Va multumesc anticipat.J.B.
Cel mai recent răspuns: andreigrigoriu , moderator 15:02, 14 Noiembrie 2011
Stimte forumist.

Din păcate, nu văd nici o şansă de câştig pentru dvs. Dacă aţi fi reuşit să cumpăraţi terenul pe Legea 112, poate că aş fi zis altceva, dar, în situaţia expusă, nu cred că mai aveţi şanse.

Legea 112 a fost o lege prin care, în general, Statul a vândut un lucru care nu a fost al lui, niciodată. Dacă aţi fi fost cumpărător şi al terenului, s-ar fi putut argumenta buna-credinţă a dvs, dar aşa, nu este cazul. Nu contează, deci, ce demersuri aţi făcut, deoarece acestea nu s-au finalizat cu cumpărarea terenului.

În situaţia în care: terenul aferent este trecut -dat in folosinta pe durata existentei constructiei - nu există un titlu de proprietate.

Cu stimă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren aferent constructiei janblanaru janblanaru Suntem in judecata,de cca 2 ani cu cu municipiul prin Primar si cu persoana din Grecia care a primit in totalitate terenul aferent blocului(nu doar ... (vezi toată discuția)
Totul despre modificarile aduse unor legi (de ex: modificarile la lg. nr. 10/2001) janblanaru janblanaru am cumparat un apt in Constanta, in data de 30 03 1997 pe Lg. 112/1995, cu terenul in folosinta pe durata existentei constructiei, dupa ce am facut demersuri ... (vezi toată discuția)
Teren aferent imobilului cumparat in baza lg. 112/1995 janblanaru janblanaru In 1997autorii mei au cumparat locuinta in care locuiau din 1958.In 2001 un imputernicit? al nepoatei fostului proprietar,nepoata care a plecat din Romania in ... (vezi toată discuția)