avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 747 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... teren aferent imobilului cumparat in baza lg. 112/1995
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

teren aferent imobilului cumparat in baza lg. 112/1995

In 1997autorii mei au cumparat locuinta in care locuiau din 1958.In 2001 un imputernicit? al nepoatei fostului proprietar,nepoata care a plecat din Romania in Grecia, in 1951,a revendicat imobilul, care a fost trecut in proprietatea statului Roman,cf decretului 111/1950 in urma unei hotarari judecatoresti ,care i-au dat drept de recurs, dar la care nu a apelat.(nu a platit impozite si a abandonat imobilul-fiind armator grec,plecat in Grecia).Asupra apartamentelor vandute,lg 112/1995, acest imputernicit nu a ridicat pretentii, dar a primit in proprietate tot terenul , chiar daca terenul in c-v cumparare a fost trecut ca fiind dat in folosinta pe durata existentei constructieicumparatorilor. Ce sfat puteti sa le dati in aceasta situatie autorilor mei, pentru a nu avea in viitor probleme, cu locuinta.Cred ca e cazul de o actiune contrara legiilor Va multumesc J.Blanaru
Cel mai recent răspuns: Petre Enache , Avocat 19:32, 29 Martie 2010
In prezent sunteti proprietar in baza prevederilor legii 112/1995 republicata. Nu vi se poate intampla nimic deoarece a aparut legea 1/2009 care va protejeaza dreptul de proprietate! B-). Pentru acele apartamente vandute in baza legii 112/1995 fostul proprietar poate primi despagubiri!:)
dreptul de superficie a autorilor dvs nu e afactat de cedarea dreptului de proprietate catre grec..cat va fi locuinta, veti avea si un drept de trecere si un drept de superficie asupra terenului

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren aferent constructiei janblanaru janblanaru Sunt in proces de cca 3 ani la fond, si s-a dat sentinta :se respinge actiunea ca nefondata.Am deschis actiune pentru nulitate absoluta partiala a deciziei ... (vezi toată discuția)
Teren aferent locuintei-taxe judiciare janblanaru janblanaru Va rog sa ma ajutati cu un raspuns legal asupra unor probleme aparute dupa cumpararea locuintei in baza Lg.112/1995. In Contractul de V-C din ... (vezi toată discuția)
Dreptul de proprietate asupra terenului imobilelor cumparate conform legii 112 din 1995 Adi951 Adi951 Detin o locuinta cumparata conform legii 112/1995. Conform PV de vanzare-cumparare o data cu locuinta s-a vandut si terenul de sub constructii (mai putin ... (vezi toată discuția)