Va rog sa ma ajutati cu un raspuns legal asupra unor probleme aparute dupa cumpararea locuintei in baza Lg.112/1995. In Contractul de V-C din 30.03.1997,terenul aferent locuintei,era trecut ca dat in FOLOSINTA PE DURATA EXISTENTEI CONSTRUCTIEI.
In August 2005,apare o mostenitoare a proprietarului, care locuieste in GRECIA-ATENA,unde a decedat fostul proprietar, si care plecase din ROMANIA prin anul 1957.Primaria, printr-un PROCURIST ( cu acte false) ii acorda tot terenul aferent blocului, pe il inregistreaza la CADASTRU si ne face cunoscut ca noi, trebuie sa-i platim chirie.
Dupa 3 ani de judecata,cu Primaria si D-na din Grecia, avocatul Primariei,dupa ce am facut expertizarea suprafetelor aferente locuintelor, cere judecatoarei sa se stabileasca prin expert valoarea terenurilor aferente fiecarui apartament,si noi sa platim taxa de timbru si eventuale alte taxe,pentru a obtine o sentinta si astfel sa intram in drepturile de proprietate asupra terenurilor aferente locuintelor.
Am urmatoarelel neclaritati:
Am cerut instantei sa dispuna acordarea dreptului de proprietate asupra terenurilor aferente locuintelor asa cum stabilesc legile in vigoare,Lg.112/1995.Lg.10/2001,Lg.1/2009,Normele metodologice de aplicare a acestor legi,si chiar Dispozitii ale ICCJ ca Dispozitia 4447/2006 si altele, urmand ca Primaria in respectul hotararii judecatoresti sa procedeze la masuri reparatorii ,de altfel asa cum trebuia sa faca chiar la emiterea dispozitiei primarului.De ce suntem noi obligati sa platim bani multi pentru ilegalitatile facute de primari?sau, daca nu platim sa ramanem tot inselati. (mai mult daca Primaria respecta legea 10/2001, art.5, blocul trebuia sa ramana in patrimoniul Statului, conform Acordurilor facute de statul Roman cu Statul Elen-1966 (anexa la Lg.10/2001),si mai mult casa a fost trecuta in patrimoniul statului in urma unei hotarari judecatoresti ,a unor proceduri judecatoresti respectand intocmai prevederile legilor in vigoare , chir daca e vorba de D111/1951.Cum e normal ca o hotarare judecatoreasca sa fie anulata de o Dispozitie administrativa a unui primar?
In speranta ca prin bunavointa D-voastra voi afla care va trebui sa fie calea de urmat in justitiei, VA MULTUMESC ANTICIPAT.
Cu deosebit respect
Cel mai recent răspuns:
janblanaru , utilizator
11:05, 20 Ianuarie 2011