avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 959 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Publicarea sesizarii (posibil penala)
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Publicarea sesizarii (posibil penala)

Buna ziua,

Voi depune o plangere scrisa catre parchet.

Sa zicem ca o trimit si la organe de presa sau ONG-uri dar in plangere nu apar nume si adrese concrete in afara de numele meu (pentru ca nu le am inca, urmeaza a se afla lesnicios in cadrul anchetei).

In acest caz:

1. poate procurorul sa anuleze declansarea anchetei corespunzatoare ? (sa abandoneze cazul ?)

2. poate judecatorul, ulterior deschiderii cazului si ajungerii in instanta, sa anuleze procesul ? (sa abandoneze cazul ?)

Multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Nu ati precizat concret obiectul plangerii si natura faptei pentru care intelegeti sa investiti autoritatile in drept sa desfasoare cercetari si concomitent sa le faceti si publice

Părerea mea este ă ar fi mai indicat să lăsaţi organele de cercetare penală să îşi facă treaba, întrucât, dacă faceţi cunoscut faptul pentru care depuneţi plângere, ar putea avea consecinţe negative, de îngreunare a anchetei , iar asta chiar dacă nu oferiţi date concrete privind persoanele implicate .
Nu neapărat că organele judicare vor abandona cazul , fiindcă odată declanşat procesul penal ar trebui să-şi urmeze cursul, însă persoane interesate ar putea ,,ghici,, cam despre ce faptă este vorba, s-ar putea să se ,,umble,, la probe şi să nu mai puteţi dovedi nimic ulterior.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neprimirea pensiei alimentare ela_mia07 ela_mia07 buna seara! nu am mai primit pensia alimentara din luna septembrie anul trecut si am facut plangere penala in luna ianuarie si nu stiu de ce dureaza asa de ... (vezi toată discuția)
Tergiversare in procuratura. Gabriel Ungureanu Gabriel Ungureanu Avem urmatoarele acte: 1-Rolul agricol al bunicii mele 2-Cerere de intrare in CAP a bunicii mele 3-Cerere de reconstituire a dreptului de proprietate a ... (vezi toată discuția)
Cum se face o plangere penala? codrut_777 codrut_777 Cum se poate face o plangere penala impotriva unei firme care la inceput a parut de buna credinta, dar ulterior s-a dovedit a fi o firma care excrochiaza ... (vezi toată discuția)