avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1766 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... prima pt. nastere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

prima pt. nastere

este adevarat ca firma la care lucrez este obligata sa-mi dea o prima la nasterea copilului cu toate ca acest lucru nu este stipulat in contr. colectiv de munca?daca da, ce ar trebui sa fac avand in vedere ca sotul meu lucreaza in aceeasi firma?
mersi
Cel mai recent răspuns: sce76 , utilizator 21:21, 15 Februarie 2011
In caz ca firma declara faliment inainte de nasterea copilului, mama va mai primi prima aceasta si daca da unde ar trebui sa se adreseze?
Sau exista posibilitatea ca in acest caz prima sa fie primita de tatal copilului de la locul sau de munca (altul decat cel al mamei)?
Potrivit art.51 lit.c din CCMN, salariaţii vor beneficia de un salariu mediu pe unitate, plătit de aceasta mamei, pentru naşterea fiecărui copil; dacă mama nu este salariată, soţul acesteia beneficiază de plata unui salariu mediu pe unitate.

Sotul va primi acest salariu de la locul sau de munca.
Daca firma la care mama este angajata refuza sa plateasca prima pentru nastere si elibereaza o negatie in acest sens.
Poate primi sotul de la locul sau de munca aceasta prima in baza negatiei?
Va multumesc.
Sotul poate primi acest ajutor numai daca mama copilului nu este salariata .
Unitatea la care lucreaza mama este obligata sa acorde acest ajutor mamei .
NU se poate acorda acest ajutor in baza unei negatii .
florin96 a scris:

Daca firma la care mama este angajata refuza sa plateasca prima pentru nastere si elibereaza o negatie in acest sens.
Poate primi sotul de la locul sau de munca aceasta prima in baza negatiei?
Va multumesc.


Salariaţii vor beneficia de un salariu mediu pe unitate, plătit de aceasta mamei, pentru naşterea fiecărui copil; dacă mama nu este salariată, soţul acesteia beneficiază de plata unui salariu mediu pe unitate.

Alte discuții în legătură

Prima de nastere de la angajator nikoly nikoly buna seara.eu si sotul meu lucram la aceasi societate si vrem sa stim daca vom primim amandoi bani,daca trebuie sa facem 2 cereri pentru a obtine prima de ... (vezi toată discuția)
Salar mediu pe unitate la nastere ganca ganca Buna ziua! Am nascut luna aceasta si am fost la servici sa depun cererea ca sa primesc un salar mediu pe unitate. Mi-au spus ca nu se primeste asa ceva , ca ... (vezi toată discuția)
Salariu mediu pe unit la nastere incasat de tata stressy stressy Buna ziua, Sunt in CIC, sunt insarcinata din nou si voi naste al doilea copil inainte ca primul sa implineasca 2 ani. Firma la care lucram s-a lichidat in ... (vezi toată discuția)