avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Vatamare corporala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Vatamare corporala

Buna ziua.Tatal meu a avut acum o luna un accudent in dreptul comunei Sinesti langa Bucuresti.Este sofer profesionist si conduce un autocar Galati-Bucuresti.In dreptul comunei Sinesti pe drumul european i-a iesit in cale un rom, neputand sa-l mai evite l-a vatamat.Initial rom-ul a fost in coma la spital si apoi a murit.As vrea sa imi spune-ti ce i se poate intampla soferului tinand con de faptul ca acesta nu a fost vinovat, mergea cu viteza legala in localitate iar rom-ul ia sarit in fata masinii nefiind vorba de o trecere de pietoni.mometan are permisul suspendat si conduce cu dovada.Astept raspunsul dumneavoastra.Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Francisc Gerber , Avocat 11:12, 5 Octombrie 2012
Daca in urma probelor administrate in dosar se va constata ca tatal dumneavoastra nu se face vinovat de producerea accidentului se va dispune neinceperea urmaririi penale sau scoaterea de sub urmarirea penala, pana la dispunerea acestor masuri tatal va circula cu dovada. Daca se constata ca este vinovat de producerea accidentului, va fi trimis in judecata, urmand a se aplica cel mai probabil o pedeapsa cu suspendare, pe intreaga durata a procesului va circula in baza dovezii.

Este foarte importanta expertiza tehnica judiciara care se va efectua pentru stabilirea vinovatiei. Va sugerez sa angajati un expert parte.
Tineti legatura cu politistul care efectueaza cercetarile, evenual angajati si un avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident autocar (deces) adina9791 adina9791 buna ziua ,in 2009 mama si sora mea se intorceau acasa cu autocarul la putini km de casa a intrat un tir in autocar (soferul tirului fiind vinovat ,a primit ... (vezi toată discuția)
Ajutor: probleme casco omniasig! portasai portasai Am masina in leasing, RCA la OMNIASIG, CASCO la OMNIASIG. Problema sta in felul urmator: in data de 4 Octombrie, am avut un accident, eu ieseam dintr-o ... (vezi toată discuția)
Accident cu raniti ChihaiaIonel ChihaiaIonel Buna ziua, Va rog ajutati-ma cu niste sfaturi legat de urmatoarea problema: - fratele meu lucreaza pe autocar ce fac curse externe si din pacate joi seara in ... (vezi toată discuția)