avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 450 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... executare silita
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

executare silita

Buna ziua, cu respect va rog sa ma ajutati cu un raspuns:
Am contractat un credit (de nevoi personale) in urma cu 3 sau 4 ani si din decembrie 2011 nu am mai platit rate. Am ramas fara loc de munca, acesta fiind motivul pentru care ma aflu si in continuare in imposibilitatea de-a plati. Intre timp o firma de recuperare a creditelor a inceput sistematic sa imi trimita somatii si acum doua zile chiar sa ma instiinteze prin intermediari ca sunt nevoiti sa procedeze la executarea silita. Mentionez ca respectivul credit nu a fost garantat cu nimic, nu are ipoteca ci doar un girant. De asemenea eu nu posed bunuri mobile sau imobile pe numele meu. Intrebarea la care va rog respectuos sa imi gasiti un raspuns este: ce pot sa imi faca?
Multumesc, cu respect si multumiri
Dan
Ultima modificare: Vineri, 5 Octombrie 2012
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: dandutu , utilizator 11:30, 5 Octombrie 2012
Pana va veti angaja dvs ca sa aiba pe ce va pune executorul poprire, se va incerca recuperarea de la girant tot prin executare silita
Daca obtineti venituri, vi se va pune poprire, pe 1/3 din veniturile nete lunare.
De asemenea, va fi executat silit garantul, asupra tuturor unurilor pe care le are in patrimoniu, prezente sau viitoare,inclusiv venituri.
Mi-as mai permite o completare cu multumirile anterioare pentru rapiditatea raspunsului. Chiar nu ma asteptam sa imi raspundeti atit de repede. Cind vor inceta presiunile vis a vis de titularul creditului respectiv cind se va trece la girant?
Cu acelasi respect
Dan
Presiunile nu vor inceta decat dupa ce se recupereza creanta. Garantul va fi somat doar dupa declansarea executarii silite.
Dar in baza carui fapt concret respectivul domn de la firma de recuperare a tinut sa ma avertizeze cu privire la "inceperea procedurii de executare silita"?
Cu respect
Dan

Alte discuții în legătură

Executare silita Lorena_Teo Lorena_Teo Buna ziua. Am o intrebare. Cumnatul meu a cumparat acum 2 ani un laptop de la o firma si i-au stat ca giranti sotul meu si soacra mea. Insa cumnatul meu nici ... (vezi toată discuția)
Executare silita fyl fyl As dori sa stiu daca s-a mai intilnit un astfel de caz : Este posibil ca giranul unui credit,fara sa fie girant platitor,sa fie executat silit,fara ca ... (vezi toată discuția)
Neplata rate credit nevoi personale ancutica ancutica Buna ziua. O mica speta: daca o persoana are un credit de nevoi personale...pleaca la munca in Italia si nu mai plateste ratele timp de 2 ani...ce i se ... (vezi toată discuția)