avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 492 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita

As dori sa stiu daca s-a mai intilnit un astfel de caz :

Este posibil ca giranul unui credit,fara sa fie girant platitor,sa fie executat silit,fara ca impotriva titularului de credit sa fie ceruta in Instanta incuviintarea executarii silite ? Nici macar nu a fost notificat sau somat !
Multumesc anicipat
Cel mai recent răspuns: cristi111us , utilizator 12:21, 3 Noiembrie 2014
S-a cerut incuviintare pt a va executa pe dvs.
Dvs asta ati facut, ati garantat ca daca titularul nu plateste, veti plati dvs.
Cititi cu atentie contractul si daca gasiti motiv de contestatie,;depuneti contestatia in termen de 15 zile de cand ati aflat de executare.
Garantul se obliga fata de creditorul unei alte persoane, spre exemplu bancasa execute obligatia celui pentru care garanteaza, daca acesta din urma nu o respecta. Ulterior, garantul are dreptul de a recupera sumele de la persoana pentru care a platit.
Asta inseamna ca banca poate sa va execute pe Dvs.
Stiu ca banca poate sa ma execute,dar cum ramine cu creanta certa,lichida si exigibila.Nu era normal ca sa se ceara incuviintarea silita impotriva titularului de credit,pentru a se stabili acest fapt ? Eventual eu sa fiu notificat de situatie de catre banca.La dosarul de cerere de incuviintare,nu exista nici-un act care sa ateste ca acesta ar fi intirziat cu plata. Aici este problema.Codul pr.civ. prevede ca somatia de plata se trimite debitorului.Este normal ca daca acesta nu plateste sa fiu execut,dar asa ceva nu exista.
In cazul in care executarea silita a fost demarata de o firma de recuperare creante, ca urmare a unei cesiuni, va pun la dispozitie o prevedere din Noul Cod Civil care s-ar putea sa va ajute :

Art. 1602 Noul cod civil Accesoriile creanţei Dispoziţii generale Preluarea datoriei
Categorie: Noul Cod Civil actualizat 2014 - Legea 287/2009

CAPITOLUL III
Preluarea datoriei

SECŢIUNEA 1
Dispoziţii generale

Art. 1602

Accesoriile creanţei

(1) Creditorul se poate prevala în contra noului debitor de toate drepturile pe care le are în legătură cu datoria preluată.

(2) Preluarea datoriei nu are niciun efect asupra existenţei garanţiilor creanţei, afară de cazul când acestea nu pot fi despărţite de persoana debitorului.

(3) Cu toate acestea, obligaţia fideiusorului sau a terţului care a constituit o garanţie pentru realizarea creanţei se va stinge dacă aceste persoane nu şi-au dat acordul la preluare.


Detalii: [ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita girant dorelblaga dorelblaga am fost pus la executare silita si mi sa blocat conturile in banca penyru ca sunt girant pentru altcineva desi respectivul are decizie judecatoreasca de ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla daca ai o ipoteca de rang i asupra apartamentului unei persoane fizice si la randul tau esti executat silit ce sa fac ce sa fac Daca esti in situatia in care ai acordat un imprumut si detii o ipoteca de rang I asupra unui imobil, in momentul in care la randul tau esti executat silit ... (vezi toată discuția)
Executare silita cristina54 cristina54 Buna ziua. Banca a cesionat creanta la o firma de recuperari debite. Eu in calitate de garant ipotecar, nu am primit nicio notificare de la respectiva firma ci ... (vezi toată discuția)